ALTIN MI?
Kocaman bir kutusu var Astro’nun. Altın ve siyah rengin hüküm sürdüğü kutudan çıkan güç kaynağı da bu renklere sahip zaten. Kutudan çıkan altın yaldızlı kullanım kılavuzunu bir kenara koyduktan sonra, beyaz sünger içerisindeki güç kaynağını çekip çıkarıyoruz bir köşeye.
Süngerin yanında bulunan siyah kutudan da kablolar çıkıyor. Bu da demek oluyor ki, güç kaynağımız modüler. Kimi marka/modeller, bu kabloları fileli çantalara falan saklar; Astro’nun kutusundan böyle bir ayrıntı çıkmıyor. Bunu da belirtmiş olalım.
Modüler kablolama, kasa içinde solucan gibi 10.000 milyon tane boş gezen kablonun dolaşmasını engelliyor biliyorsunuz. Ne kadar ihtiyacınız varsa o kadar kablo kullanarak hem kasa içindeki hava akımını; hem de görselliği artırıyorsunuz. O nedenle bu zamanda bir güç kaynağı alacaksanız, Astro GD 1200W ya da değil fark etmez, modüler olmasına kesinlikle önem verin. Bizden size ufacık bir tavsiye.
ALTIN
Şimdi dilerseniz güç kaynağının teknik detaylarına göz atalım birlikte. Ne dersiniz?
Astro’nun modüler bir güç kaynağı olduğunu söyledik, o cepte. Güç kaynağı, bunun haricinde 80Plus gold sertifikasına sahip. Bu da demek oluyor ki güç kaynağımız, 100W başına şebekeden 111W civarı bir güç çekiyor. Tek 12V kanaldan 1200W’lık tüm gücü çeken; böylece tam yük altında çalışırken bile dalgalanmaya izin vermeyen ürünün diğer özellikleri arasında 13,5’lik golf topu yüzeyli fanı (fanın bu yüzeyi, %20’ye kadar daha sessiz bir çalışma vadediyor), fan kontrol modu (bilgisayar kapandıktan sonra fan, bir müddet daha çalışmaya devam ediyor. Böylece bileşenler, hızlıca soğutuluyor ki bu da, ömrü uzatan bir diğer özellik), DC’den DC’ye devre tasarımı ve Japon üretimi katı kapasitörleri bulunuyor.
Astro’nun bir diğer özelliği de, yeni nesil Intel (Haswell / Broadwell) işlemcilerin ultra düşük güç tasarruf moduyla sorunsuz bir şekilde çalışması.