Kategoriler

Asus G20 İncelemesi (Türkiye’de İlk Fragtist’te! / Video)

TASARIM
Yukarıda biraz bahsetmiş oldum, şimdi konuyu biraz daha açalım ve rakamlarla gidelim. Bilgisayarı tam karşımıza aldığımızda, üst kısım 6,1cm; alt kısım ise 10,4cm boyutlarına ulaşıyor. Yan kısımdan baktığımızda da ürünün eni 35,8cm; boyu ise 34,0cm (104 x 340 x 358 yani). Ya da böyle olmayacak, direkt olarak sitesindeki resmi paylaşıyorum:

fragtist-asus-g20-dimensions

Bilgisayarın dört bir yerinde ızgaralar var. Ön ve alt yan kısımdaki ızgaralar aydınlatma için; üst ve alt kısımdaki ızgaralar ise soğutma için kullanılıyor. Soğutma muhabbetine birazdan geleceğim, Asus mühendisleri burada da kendilerini aşmışlar. Bu sırada ızgaraların tasarımı, genel anlamda tapınak gibi duran kasaya biraz uzaylı havası da katmıyor değil (Alienware alınmasın).

Tasarım ayrıntıları arasında üçgen tasarım epeyce kullanılmış. Bilgisayarın sol yanında Asus, sağ yanında ROG logoları bulunuyor. Ön kısımda iki adet USB 3.0 ses giriş/çıkışları ve Blu-ray combo (Matshita BD-CMB UJ172 S) mevcut. Arka kısımdaysa yine ızgaralar, dört adet USB 2.0, iki adet USB 3.0, ethernet, Kensington kilidi, ekran kartı çıkışları (2 adet DVI, 1 adet HDMI, 1 adet DisplayPort) ve güç girişleri bulunuyor. Evet, güç girişleri; ürün, kauçuk bir aparatla birbirine tutturulmuş iki adet kocaman adaptörden gücünü alıyor. Tahminimiz odur ki bu adaptörlerden biri işlemciye, diğeri ekran kartına güç vermekten sorumlu (bu adaptörlerden biri 230W, diğeri 180W).

Bilgisayarın tasarımı böyle. Kırmızı ve siyah (daha doğrusu füme gibi) rengin hakim olduğu kasanın malzeme kalitesi de bir hayli yüksek; onu da belirtmeden geçmeyelim. Sonrasında da kasanın içine girmeden önce, kutu içerisinden çıkan klavye ve fareye göz atalım.

fragtist-asus-g20-6

KLAVYE VE FARE
Açıkçası kutudan çıkan fare hakkında söyleyecek pek fazla olumlu şey yok. Düz ofis faresi desem hem tasarım, hem malzeme kalitesi, hem de performansı açısından bir fikir sahibi olursunuz. Peki ya klavye öyle mi?

İşte olayların asıl güzelleştiği yer klavye. Ürünle birlikte gelen koyu gri renkteki klavye, aslına bakacak olursanız ROG konseptine pek uymuyor. Oyuncu klavyesi de değil zaten. Ancak sunduğu kıvamında eğim, ses ayar tekeri, yumuşak aydınlatması, yüksek malzeme kalitesi, hem dokunma hem de sesli olarak güzel bir geribildirim sunan tuşlarıyla vs. epey kullanışlı bir klavye. Gayet iyi.

Ancak yanlış hatırlamıyorsam Tytan’larla birlikte mekanik klavye ve oyuncu faresi geliyordu. G20’de de böyle bir şey beklerdik açıkçası. Bu arada şöyle de bir şey var: G20’nin satılan versiyonunda kutudan bu klavye/fare mi çıkıyor bilmiyoruz; ancak bize gönderilen inceleme ürününde durum bu. Belirtmiş olalım.

1 2 3 4 5

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com