TEKNİK AYRINTILAR
Videoda Burak’ın da dediği gibi dışı ne kadar güzel olursa olsun, içi boşsa bir işe yaramaz. Ancak bu bir Asus ürünü. Biz şimdiye kadar içi boş bir Asus ürününe pek rastlamadıkç Peki G20 nasıl?
Bilgisayarın temel teknik özellikleri şu şekilde arkadaşlar:
Intel Core i7-4790 3,6GHz işlemci,
Intel H97 çipset,
16GB 1600MHz DDR3 bellek,
NVIDIA GeForce GTX 780 3GB GDDR3 ekran kartı,
Kingston RBU-SC400S37128G 128GB SSD,
Toshiba DT01ACA100 1 TB HDD,
Windows 8.1 İşletim sistemi (64bit),
Asus SonicMaster Ses Teknolojisi
Gayet güçlü bir sistem değil mi? Evet, aynen öyle arkadaşlar. Test sonuçlarımız da gösteriyor ki bilgisayar, “Benim!” diyen nice güçlü bilgisayarlarla kolaylıkla kapışabiliyor. Rakamlarla geliyoruz, merak etmeyin! Ancak öncelikle, Asus’un G20’yle birlikte yolladığı yazılımlara bakalım dilerseniz.
YAZILIM DESTEĞİ
Asus, bilgisayarı her anlamda mıncırabileceğimiz yazılımlar yerleştirmiş G20’ye. Şimdi biraz da onlara bakalım.
Asus Command… İsminden de anlaşılabileceği üzere Asus Command ile birlikte bilgisayarın her yerine girebiliyoruz. Mesela? Mesela Güç kısmına. Burada Ai Charger II’yi açabiliyor, güç ayarlarını yapabiliyor ve çocuklarımızın/küçük kardeşlerimizin bilgisayar kullanımlarını kontrol edebiliyoruz. Update kısmında uygulamaları, sürücüleri ve BIOS’u güncelleyebiliyor; PC Cleanup ile gereksiz dosyaları silebiliyoruz. Asus Secure Delete de burada karşımıza çıkan bir özellik.
Backup & Recovery, adı üzerinde sistem yedekleme ve kurtarma konusunda çeşitli araçlar sunuyor bizlere. “Tool” kısmındaki Ai Booting bilgisayarın ön yükleme aygıtının seçilmesini kolaylaştırırken, Lightning kısmında keyfimize göre 8 milyon renkten herhangi birini 4 farklı aydınlatma ızgarasına ayarlayabiliyoruz. Audio Wizard ile ses deneyimini kendimize göre ayarlayabiliyor, AEGIS ile sistemin genel durumunu fantastik bir arayüzle takip edebiliyoruz.
Support kısmında da sistem bilgisine bakabiliyor, desteğe erişebiliyor ve e-kullanma kılavuzuna ulaşabiliyoruz. “Hey maşallah, daha ne olsun?” dedikten sonra da, benchmark ve oyun sonuçlarına doğru adım atıyoruz. Hadi bakalım.