4 x USB 2.0, 4 x USB 3.0 bağlantı noktaları,
1 x DVI, 1 x HDMI, 1 x DisplayPort görüntü çıkışları,
1 x RJ-45 LAN bağlantı noktası,
Ses giriş çıkışları
Arka panel bağlantıları da bu şekilde. Gördüğümüz üzere PS/2 ve VGA gibi emektarları ufaktan ufaktan tarihin tozlu sayfalarına gömülüyor. Eh, teknoloji ilerliyor; yapacak bir şey yok. Biz gelelim ürünü diğerlerinden ayıran asıl fiziksel/yazılımsal özelliklerine.
TUF!
Daha önce de karşımıza çıkan TUF (yani “The Ultimate Force”) bileşenleri, Gryphon’da da karşımıza çıkıyor. Bu bileşenlerden ilk bahsetmek istediğim, TUF Thermal Armor.
Görsellerden ve isminden anlayabileceğiniz üzere anakart, üzerinde bir zırh taşıyor. TUF Thermal Armor’ın sadece görüntü için konulduğunu düşünebilirsiniz ilk bakışta (çünkü gerçekten çok şık bir kart bu); ancak öyle değil. Havayı direkt olarak kasanın arkasından dışarı atan sökülebilir fanı sayesinde bu zırh, anakart üzerinde sağlıklı bir hava akımı oluşturarak daha iyi bir soğutma sağlıyor. Kullanılmayan onboard ve arka panel bağlantı noktalarına yerleştirilebilen “Dust Defenders” isimli parçalar da (PCI, bellek, SATA, USB yuvaları vs.), bilgisayarlarımızın değişmeyen problemi olan tozlanmanın en aza indirilmesinden sorumlu.
Anakartın arkasında da “TUF Fortifier” isimli metal plaka bulunuyor. Bu metal plaka, anakartı her türlü bükülmelerden vs. korurken (mesela çok ağır bir kule tipi soğutucu taktınız diyelim), özellikle VRM’lerin daha serin kalmasını sağlayan bir parça. Kartın askeri standartlarda sertifika alan TUF bileşenleri kapasitör, boğum ve MOSFET’leri kapsıyor ve ürünün ömrüne ömür katan diğer bileşenler arasında adını yazdırıyor.
Burada ufak bir not geçmek istiyorum arkadaşlar. Daha önceki bir Sabertooth incelemesinde de söylemiştim gerçi; artık sistemlerimizi çok çabuk değiştiriyoruz ve bu kadar uzun ömürlü bir anakart artık o kadar da elzem değil. Elbette kaliteli bir anakart tercihi çok çok önemli; fakat askeri standartlarda yüksek kalite kısmı, özellikle düşük bütçeli oyuncular için biraz lüks kaçabilir malumunuz. Tabi işin bir de stabilite ve OC tarafı var ama, lafım onlara değil zaten; anladınız siz beni. (:
Hah bir de; ürünün üzerindeki tüm fanları, sistem sıcaklıklarını gerçek zamanlı olarak bizlerle paylaşan Thermal Radar 2 ile kontrol edebiliyoruz (ekran kartınız Asus ise o da dahil buna). Kartın üzerinde bulunan özel çip TUF ICe da, sıcaklık değerlerini mükemmel bir doğrulukta bizlere ulaştırmakla görevli. Bunları da not olarak eklemiş olalım.