Kategoriler

Asus Strix Gaming R9 390 OC Edition İncelemesi

Aman Allah’ım, bu bir ilk (ve muhtemelen son)! Fragtist ofisinde ilk defa bir Radeon görüyorum… Buyrun Asus Strix Gaming R9 390 OC Edition incelememize!

fragtist-editörün-secimi-elite-tasarim

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Aman Allah’ım, bu bir ilk! Fragtist ofisine geleli bir yılı aştı ve Fragtist’teki son incelememi henüz yazmadan bir Radeon geldi incelemeye. Hiç beklemiyordum böyle bir sürpriz… Karşınızda Asus Strix R9 390 OC Edition!

Tasarım ve sahip olduğu Asus teknolojileri konusunda dün incelediğimiz Asus Strix GTX 980Ti OC Edition’la neredeyse birebir aynı özelliklere sahip olan ekran kartı, bakalım performansta nasıl?

Biz her zamanki gibi tasarımdan başlayalım…

asus-strix-gaming-r9-390-oc-edition-6

TASARIM
Yenilenen Strix tasarımına sahip olan ekran kartı, DirectCU III soğutucuya sahip.

Bünyesinde 3 adet özel tasarım wing-blade fan bulunduran soğutucu, sitede yer alan verilere göre referans tasarımdan %30 daha sessiz çalışıyor. Yine verilen resmi rakamlar, DirectCU III’ün 3 kata kadar daha verimli bir soğutma sunduğunu belirtelim (her yer “3” rakamıyla doldu bir anda).

Aydınlatmalı kırmızı-beyaz Strix logosu ve alt kısımda kullanılan metal plaka da, diğer tasarım unsurları olarak göze çarpıyor. Radeon R9 390’da, GTX 980Ti’da gördüğümüz Strix GPU Fortifier’a yer verilmemiş. Bunu da belirtelim.

Asus Auto-Extreme Technology ile üretilen kart, firmaya göre çok daha güvenilir ve stabil çalışıyor. Eh, diğer Asus ürünlerinde de bir sorunla karşılaşmamıştık, bunda da herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Ancak OC yapmadık; yapanlar için iyi bir haber olacaktır bu.

Peki ya teknik özellikler? Hadi biraz da onlardan bahsedelim.

TEKNİK ÖZELLİKLER
Kartımızın teknik özellikleri şu şekilde arkadaşlar:
AMD Radeon R9 390 GPU,
PCI Express 3.0 desteği,
OpenGL 4.4,
8GB GDDR5 video belleği,
Gaming Mode’da 1070MHz, OC Mode’da 1050MHz saat hızları,
2560 kesintisiz veri işleme birimi (40 bilgi işlem üniyesi),
6000MHz (efektif) bellek saat hızı,
512bit arayüz,
DVI-D, HDMI, 3x DisplayPort görüntü çıkışları,
300W’a kadar ekstra güç tüketimi. 6+8pin güç bağlantısı
30 x 13.77 x 4cm boyutlar

Teknik özelliklerden bahsettik… Simdi de, bugüne kadar Fragtist’te bugüne kadar Radeon’un R’sini hiç görmediğimiz için, biraz da GPU’dan bahsedelim.

asus-strix-gaming-r9-390-oc-edition-4

YENİLENEN R9 AİLESİ
Eğer donanımı sadece bizden takip ediyorsanız, AMD’nin işlemci ve ekran kartı işinden çekildiğini düşünebilirsiniz. Çünkü herhangi bir inceleme ürünü vs. gelmiyor bu adamlardan; biz de el mecbur NVIDIA ve Intel’e abanıyoruz. Öncelikle bundan bir bahsedelim.

AMD’nin en güncel GPU ailesi, R9 3XX serisi ve R9 Fury’ler. 28nm üretim teknolojisiyle üretilen bu Radeon’lar, AMD’nin VSR (Virtual Super Resolution), FreeSync ve LiquidVR gibi son teknolojilerini bir bir destekliyor. İsimlerinden ne olduğu zaten ortada, o nedenle ayrıntılı açıklamaya girmiyorum (CrossFire ya da EyeFinity gibi teknolojilerden bahsetmiyorum bile).

Bu ufak bilgi ve hatırlatmaları da geçtikten sonra, gelelim kartın performansına… Bakalım Asus Strix R9 390 OC Edition, NVIDIA’daki rakiplerinin neresinde duruyor?

1 2 3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com