TOPLAMA ÇIKARMA
Bu sistemi toplamak, öyle hemencecik olmadı malumunuz. Ürünlerin her biri farklı firmalardan geldiği için, son ürün gelene kadar elimiz kolumuz bağlı oturduk öyle.
İlk başta, haberini girmiştik hatırlarsanız, elimizde yalnızca Asus X99 Deluxe vardı (videosunu da yukarıda girdim ya zaten, heh). Daha sonra Intel, işlemcimizi gönderdi sağolsun. Kingston’dan istediğimiz bellekler henüz onların da eline ulaşmadığından gelemedi ve Corsair belleklerimizi de Asus sağladı sağolsun. NVIDIA da, daha sonra Asus’un G-SYNC’li monitörüyle detaylı incelemesini gireceğimiz GeForce GTX 980’i yolladı (daha doğrusu 780 Ti yolladı da, hazır elimizde GTX 980 varken onunla yola devam edelim dedik. 780Ti ile 980’in karşılaştırmalı testlerini de yayınlayacağız bu arada. Biliyorsunuz NVIDIA, GTX 700 serisi sahiplerini değil de, GTX 600 serisi sahiplerini hedef almıştı GTX 980/970’i tanıtırken. Açıkçası bu iki ekran kartı arasındaki performans farkını ben de merak ediyorum. Neyse, konu dağılmasın). Sonrasında da Akortek’ten diğer parçalar geldi ve sistemimizi toplamaya başladık. İşletim sistemimiz zaten hazırdı.
Bu arada elimizde, ismini vermeyelim bir markanın 3GB’lık bir sabit diski de vardı. Ancak zamanında bozulmuş ve kaldırmışız; daha sonra da bozulduğunu unutmuşuz. O nedenle onu çıkarmak zorunda kaldık. (:
KURULUM
Açıkçası hayatımın en sorunsuz sistem kurmalarından biriydi bu arkadaşlar. Sabah ve akşam farklı işlerim olduğundan, öğle vakti sıkışık bir zamanda toplayabildim bilgisayarı. Ancak dediğim gibi, kurduğumda her şey hazırdı. Yalnızca sistem, CPU fanının takılmadığını iddia ediyordu ve bu iddiasında da haklıydı; fanı başka bir yere takmışım yanlışlıkla çünkü (anakartın kutusundan çıkan fan kontrolcüsünü kullanamadım ama, ufak bir sorun oldu orada :)).
Kurdum, Windows’u da tabir-i caizse pat diye kurdum. Eh tabi, SSD sonuçta. Telefonumdan bile kat kat daha hızlı açılan ve kapanan bir bilgisayar oldu kendisi. Hemen anakart sürücülerini/yazılımlarını ve ekran kartı sürücüsünü kurdum (GeForce Experience de bonusu tabi). Kartta WiFi desteği olduğundan, sürücü kurulumundan sonra çat diye kablosuz bağladım bilgisayarı (büyük kolaylık). Sonrasında da oyunları ve benchmark programlarını. Hangi oyunlar ve hangi benchmark programları bunlar peki?
Açıkçası en büyük şanssızlığımızı oyunlardan yaşadık. Normalde çok daha fazla oyun yükleyecekken, sadece Origin oyunlarımızı oynayabildik. Zaman olsa sorunu çözüp devam edebilirdik elbette ama zamanımız kısıtlıydı malesef (ve tabi başka işler de var bir sürü). O nedenle dediğim gibi iki Origin oyununu; Bejeweled 3 ile Plants vs. Zombies’i oynadık. Performans raporlarından bir sonraki sayfamızda bahsedeceğiz.
Benchmark olaraksa Unigine Valley Benchmark, 3DMark Fire Strike/Extreme ve Cinebench R15 kullandık. Elbette daha fazla oyun ve benchmark uygulaması kullanabilirdik; ancak zamanımızın elverdiğince en iyi zaman/performans testini yapmaya çalıştık. Peki ya sonuçlar nasıldı? Şimdi gelelim sonuçlara… Diğer sayfamıza gelin.