Kategoriler

Asus X99 Deluxe ve Intel Core i7 5960X İncelemesi

YORUMLAMA
Aslında elimizde bu sistemle karşılaştırabileceğimiz başka bir sistem olmadığından (olacak, o zaman burayı güncelleyeceğim), şimdilik rakamlar üzerinden bir şey söylemek saçma olacaktır.

O yüzden şimdilik bu konuyu biraz köşeye bırakıp Ai Suite III’e geçmek istiyorum. Zira kartımızın kalbinin attığı, sistemimizin her şeyini takip edebileceğimiz yazılımsal ayağımız burası.

Hadi biraz da ondan bahsedelim.

fragtist-asus-x99-deluxe-intel-haswell-e-core-i7-5960x-6

AI SUITE III!
Asus’un AI Suite III’ü, Dual Intelligent Processors, Ai Charger+ (iOS’li cihazlarınızı daha hızlı şarj edin!), EZ Update (anakartınızla ilgili her şey güncel kalsın), USB BIOS Flashback (kolayca BIOS güncelleyin), Wi-Fi Engine (Wi-Fi’ı kontrol edin!), USB 3.0 Boost (USB 3.0’ınızın gücünü artırın!), System Information (Sisteminizde neler var neler yok diye bir bakın), USB Charger+ (özel USB şarj portunu kullanarak cihazlarınızı daha hızlı şarj edin) ve Push Notice (bilgisayarınızı zamanlayın) sekmelerinin olduğu bir uygulama.

Eh, tüm sekmelerin açıklamalarını yazdık. Şimdi sıra geldi Dual Intelligent Processors’a.

Bu sekme, kendi içinde de sekmelere ayrılıyor: TPU, Fan Xpert 3, Digi+ Power Control, Turbo App ve EPU. Bu sekmedeyken, sol üst köşedeki “5-Way Optimization”a tıklayıp bir iki ayar yaptıktan sonra tek tıkla sistemimizi uçurabiliyor, enerji tasarrufu için ayarlayabiliyor, fanlarımızı kontrol edebiliyor ve Digi+ Power Control’ü takip edebiliyoruz. Aslına bakacak olursanız burada bizi ilgilendiren TPU.

Anakart benden daha iyi overclock yapıyor diyebilirim arkadaşlar. Zaten hardcore bir overclock’çu değilim; en son yıllar önce anakartımı patlattıktan sonra overclock işini tamamen bıraktım. Arada geçen zamanda iyice paslanmışım… İşte o sırada TPU devreye giriyor arkadaşlar. Nasıl peki?

fragtist-asus-x99-deluxe-intel-haswell-e-core-i7-5960x-11

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com