Kategoriler

Asus Xonar Phoebus Solo Ses Kartı İncelemesi

GÜZEL SESLİ OYUNCU
Asus Xonar Phoebus Solo’yu kutudan çıkarınca dikkatleri çeken ilk şey, kartın Asus Xonar Phoebus’tan hiçbir farkının olmaması oldu. Daha önce incelediğim ve pek beğendiğim Asus Xonar Phoebus (inceledikten sonra bir de ROG Tytan’da karşıma çıkmıştı hatta. O yüzden bu, üçüncü birlikteliğimiz kendisiyle), aynen karşımda duruyordu işte. Elbette tek -ve önemli- bir eksiklikle: ROG Xonar Control Box.

Ses kartını doğrudan masamızın üzerinden kontrol etmemizi sağlayan bu şık ve kullanışlı kumanda, Xonar Phoebus Solo ile gelmiyor (isimde geçen “Solo” ibaresi de buna işaret ediyor zaten). O yüzden kartın arkasında bu kumanda için kullanılan bağlantı da öksüz kalmış oluyor. Eh, yapacak bir şey yok. Sonuçta dileyen Asus Xonar Phoebus’u da alabilirler, firma seçeneği sunmuş bizlere.

Biz gelelim karta. Kartın üzerinde bulunan EMI kalkanı, hem parazitleri engellliyor; hem de çok şık duruyor. Komponentlerin düz ve mütevazi olmayı bırakıp güzellik yarışına girdiklerine şahit olalı çok oldu biliyorsunuz. O yüzden bunu kartın artı hanesine yazıp devam ediyoruz.

BİR AYDINLANMA GELDİ!
Asus Xonar Phoebus Solo’nun, Phoebus’tan da bildiğimiz en güzel özelliklerinden biri, arka panel bağlantılarının farklı renklerle aydınlatılmış olması. Böylece bir şeyler bağlarken vesaire, eğilip bükülmeye gerek kalmadan işimizi halledebiliyoruz. Oldukça hoş.

Asus Xonar’ın gece karanlığında parıl parıl parlayan bir diğer yanı da, yan tarafında bulunan Xonar Phoebus yazısı. Farklı kulaklık empedans değerlerine göre mavi ya da kırmızı yanan bu logo, kasa içine ayrı bir hava katıyor diyebiliriz.

Şimdi gelelim, kartın biz oyuncuları en çok ilgilendiren özelliğine. Asus Xonar Phoebus Solo, 4 farklı oyun türü için 4 farklı önceden tanımlı ses profili sunuyor. Bunlar FPS, GZS, RYO ve yarış simülasyonu. Peki bu nasıl çalışıyor?

Diyelim ki FPS oynuyorsunuz. Karta önceden tanımlı ilgili profil, FPS oyunlarında ayak sesi ve ateş gibi ses etmenleirni ön plana çıkarıyor ve düşmanlarınızdan bir adım önde olmanızı sağlıyor (Asus Cerberus’la da iyi gider!). GZS oynarken oyundaki patlamaları, araç seslerini, lazer seslerini vs. daha iyi duyuyor ve oyuna daha fazla kendinizi verebiliyorsunuz. RYO’larda dövüş sesleri ve diyaloglar daha iyi duyulurken, yarış simülasyonlarında da motor, drift ve oyun müziği ön plana çıkarılıyor; daha fazla gaza gelmek için birebir. Yapılan testlerde de görüldü ki, gerçekten söylediğini yapıyor. Özellikle FPS oyunlarında avantaj sağladığını söylemeliyim.

fragtist-asus-xonar-phoebus-solo-3

1 2 3 4 5

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com