TEKNİK ÖZELLİKLER
Cihazı kutusundan çıkarıp, yanında gelen USB kablosu ile bilgisayarımıza bağladık. Kutudan çıkan CD ile de sürücüsünü ve Sonic Studio’yu kurduk ve Asus Xonar U5’i bilgisayarımıza da tanıttık. Öncelikle teknik detayları aradan çıkaralım, daha sonra deneyimimize geçeriz.
C-Media 6631A Ses işlemcisi (192kHz 16/24bit),
5.1 kanal ses,
104db SNR (Signal-to-noise (sinyal gürültü oranı),
10hz – 44K Hz frekans aralığı,
32-150 ohm kulaklık amplifikatörü,
Oyun türüne (FPS, RYO, Yarış) ve kullanıma (İletişim, Oyun, Müzik, Film) göre optimize edilmiş ses profilleri,
7 farklı ekolayzır (rock, tekno, hip-hop, klasik, jazz, metal, vokal), 6 farklı yankı ayarı (stüdyo, tiyatro, canlı, mağara, kilise, stadyum),
Asus ürünlerine göre optimize edilmiş ses profilleri (Asus Orion Kulaklık, Asus Vulcan Pro Kulaklık)
5 x 3.5mm jak (mikrofon, kulaklık, ön hoparlör çıkışı, orta-subwoofer çıkışı, arka hoparlör çıkışı),
1 x S/PDIF çıkışı,
1 x USB bağlantı noktası
Şimdi gelelim deneyimimize…
DENEYİM
Öncelikle, kulağım çok kötü olmasa da bir Audiophile değilim. Ancak yine de anakartımın tırt ses çözümüyle Asus Xonar U5 arasındaki farkı rahatlıkla kavrayabiliyorum. Özellikle de kulaklık takılı halde oyun oynarken.
Ama yavaş gidelim, hemen konuya girmeyelim. Öncelikle ürünün, kaymaz ayakları sayesinde masada sağlam durduğunu belirtmeliyim. Ses tekerine basıldığında girişler arası geçiş yapılabilen Xonar U5’in kullanımı, bu minimalliğiyle oldukça kolay. Karanlıkta dahi rahatlıkla kullanılabiliyor kendisi. Öncelikle bunu, ürünün artı hanesine yazıyoruz.
Kurulumu ve kullanımı gayet pratik olan ses kartı, yazılım tarafında da yüz güldürüyor. Derli toplu ve şık tasarıma sahip Sonic Master, her türlü ayarı elinizle koymuş gibi bulmanızı ve kolayca halletmenizi sağlayacak. Kısacası kurulum ve kullanım açısından herhangi bir sıkıntı yaşatmıyor size Asus Xonar U5. Peki ya performans?