Birkaç hafta önce Londra’da tanıtımı gerçekleştirilen Z170 çipsetli Asus anakartlardan biri, yaklaşık bir haftadır bizde. Buyrun Asus Z170-A incelememize!
Z170-A ile birlikte Fragtist ofisinde ilk kez gördüğümüz şey, USB Type-A! Evet, şurada da belirttiğimiz üzere anakartlarımız, artık Type-A’ya geçmeye başladılar ufaktan. Hiçbir zaman doğru USB yönünü tutturamayanlar olarak oldukça güzel bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.
Onun haricinde kartın özellikleri, anakarta ayıracak uçuk bütçesi olmayan üst düzey kullanıcılar için oldukça makul. Şimdi gelelim Asus’un bu karta eklediği teknoloji ve yazılımlara…
KARTTA BULUNAN ASUS TEKNOLOJİLERİ
Asus, sahip olduğu pek çok teknolojiyi Z170-A’ya aktarmış. Sadece bununla kalmamış, yeni özellikler eklemiş ve varolan kimi özellikleri de güncellemiş. Peki nelerden bahsediyoruz?
Mesela Asus Pro Clock teknolojisiyle gelen kartlar, kullanıcılara 6.5x BCLK OC aralığı ve tek tıkla BCLK boost sunarken; genel OC sürecini daha stabil ve esnek bir hâle getiriyor. Bununla birlikte 5 yönlü optimizasyon, tek bir tıklama ile TPU (Turbo Processing Unit), EPU (Energy Processing Unit), DIGI+ Power Control, Fan Xpert 3 ve Turbo APP’i harekete geçiriyor ve sistemin o anki durumuna göre işlemci performansının ve soğutma sisteminin daha verimli kullanılmasını, enerji tasarrufu yapılmasını vw ağ ve ses ayarlarının kişiselleştirilmesine olanak tanıyor. DIGI+ Power Control sayesinde de Asus Z97-A anakart, dijital VRM ve DRAM voltaj kontrolcüleri ile optimal sistem verimliliği, stabilite ve performans vadediyor. Yani?
Yanisi şu: Bu anakart, özellikle OC yapmayı düşünen kullanıcıların oldukça seveceği bir ürün. OC yapmayanlar içinse uzun ömür, stabilite ve sistem üzerinde tam kontrol sağlamasıyla dikkat çekiyor.
DİĞER ÖZELLİKLER VE SONUÇ
Anakart, tüm kullanıcıları ve oyuncuları memnun edecek kimi diğer özelliklere de sahip.
Örneğin Turbo LAN… Z170-A, bu özellikle veri paketlerini sınıflandırıyor ve oyun oyun paketlerine öncelik veriyor. Bu da, çevrimiçi oyunlarda daha yüksek bir performans demek. Üzerinde iki adet USB 3.1 (ki biri Type-A) port bulundurmasından bahsetmiştik; bunun haricinde kartta bulunan Crystal Sound 3 sayesinde, ses kartına ekstra para vermek zorunda da kalmayacaksınız (tabi eğer profesyonel bir ilginiz yoksa).
Sözün kısası şu: Yeni bir sistem toplayacaksınız ve bu sistemin Z170 çipsetli bir sistem olmasını istiyorsunuz. Ancak bütçeniz, ROG mensubu anakartlara, ya da ne bileyim bir Sabertooth’a yetmiyor. İşte Asus Z170-A’nın devreye girdiği yer tam da burası: Üst düzey özellikler, ekstra özellikler ve uygun bir fiyat (gerçi fiyat daha belli değil, ama tahminimiz bu yönde)…
Biraz daha fazlasını istiyorsanız, “Z170 Pro Gaming” modeline de bakabilirsiniz. Bu modelin hem tasarım, hem de özellik bakımından oyuncular için daha iyi bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.
Şimdiden hayırlı olsun dileklerinde bulunuyor, bir sonraki incelemizde görüşmek üzere diyoruz. (:
FİYAT: Henüz Belli Değil
Not: Kartın mensup olduğu Asus Skylake anakart ailesinin Londra’da gerçekleştirilen lansmanının resimlerine de aşağıdaki galerimizden ulaşabilirsiniz.
Ekstra özellikleri tatmin edici,
Şık bir tasarıma sahip” negatives=”Yok”][/review_summary][/vc_column][/vc_row]
1 2