0 ile 85 derece arasında çalışabilen belleğimiz, CL 11 gecikme süresine sahip. Peki Kingston HyperX Savage DDR3 2500MHz, performans açısından nasıl bir kart? Tamam, çok yakışıklık ve alımlı; peki bu iki özelliği, performansıyla pekiştirebilecek mi?
Hadi biraz da ondan bahsedelim.
PERFORMANS
Öncelikle test sistemimize bir göz atmanızı isteyeceğim. Asus R9 290x DirectCU II TOP 4GB’ın yerine Asus ROG Matrix Platinum GTX 980’i; Corsair Vengeance yerine de HyperX Savage’ı yerleştirmeniz kâfi. O zaman gelelim test sonuçlarına.
Üç farklı test ögesi kullanacağımızı belirteyim. Bunlardan biri Cinebench R15, diğeri de 3DMark FireStrike ve FireStrike Extreme’in Physics testleri. Peki HyperX Savage, nasıl sonuçlar almış? (Not: Bu arada testlerde temiz kurulum, steril bir Windows kullanmadığımızı belirtelim. Hangimizin Windows’u yeni kuruldu ki?)
Sonuçlarımız şöyle:
FireStrike Extreme
Physics: 7759
FireStrike
Physics: 7777
Cinebench R15
CPU: 614 puan.
SONUÇ
Aslına bakacak olursanız elimde karşılaştıracak başka bir ürün olmadığından ötürü, HyperX Savage DDR3 2400MHz 16GB bellek hakkında fazla ahkâm kesmek istemiyorum. Ancak tasarımı, kâğıt üzerindeki özellikleri ve genel performansıyla oyuncuların istediğini sonuna kadar verecek bir bellek HyperX Savage DDR3 2400MHz 16GB.
İleride yeni bellekler ofisimize geldiğinde, karşılaştırmalı olarak bir kez daha gündeme getireceğimizden emin olabilirsiniz. Şimdilik fazla yorum yapmak yersiz. Ancak belleğin, yukarıda da söylediğim üzere oyuncuların isteklerini kolaylıkla yerine getirebilecek bir ürün olduğunu söylemeliyim. Oyuncu bilgisayarınızda, DDR3 destekli anakartınızda gönül rahatlığıyla yer verebilirsiniz.
O zaman, bir sonraki incelememizde görüşmek üzere diyorum efendim. Şen ve esen kalın. (:
FİYAT: Ürün stoklarda görünmüyor.
1 2