Özellikler tabloda olduğundan bunları tek tek saymanın bir anlamı yok ama şunları da belirtmeden geçmemek gerek. Bu fiyattaki bir anakartta bu kadar fazla USB 3.0 desteği bulunması gerçekten büyük bir avantaj. USB 3.0 ve SSD gibi teknolojilerin lüksüne alıştıktan sonra eski teknolojiye dönemeyeceğinize eminim. Özellikle IO tarafındaki tüm USB girişlerinin 3.0 olması kartın tercih edilmesi için önemli bir etken. Bunun yanısıra emektar PS2 girişinin unutulmamış olması da eski klavye ve farelerimizi kullanabilmemizi sağlıyor. Siz de benim gibi emektar klavyenize yürekten bağlı olabilirsiniz.
Kartın üzerindeki açma kapatma, reset ve CMOS tuşlarının bulunması açık sistem çalışanlar ve bizim gibi eli durmadan kasanın içerisinde olanlar için güzel bir ayrıntı. Yalnız karanlık kasanın içerisinde bazen reset ve CMOS tuşları karıştırılabiliyor, dikkat edin. Kartın Ultra Durable 4 teknolojisiyle üretilmiş olması hem verimlilik hem de kullanım süresinin uzunluğu açısından bir avantaj. Ürünün kutusunun üzerinde 3D Power yazıldığını göreceksiniz. 3D Power, Gigabyte’a özel bir teknoloji. Bunun sayesinde anakartın üç farklı noktasına giden gücü özel bir arayüz ile kontrol edebiliyorsunuz. İşlemci, bellek kontrolcüsü gibi bileşenlerin voltaj, güç seviyesi ve frekans değerlerini değiştirebilirsiniz. 3D BIOS ise özellikle BIOS’a aşina olmayan kullanıcıların çok işine yarayacak bir arayüz. Buradan kartın BIOS’unda çalışırken aslında hangi bölgesine müdahale ettiğinizi vs görebilirsiniz.
LAN için Atheros ve ses için Vita 2021 çipinin kullanılması enteresan bir seçim olmuş. Atheros nispeten bilindik ama Vita 2021 çok yaygın bir çip değil. Buralarda piyasa genelinde Realtek’in tercih edildiğini biliyoruz.
Ürünün resim galerisinde gördüğünüz gibi anakartın kutu içeriği ise çok zengin değil.
Gigabyte Z77X-UD3H, sıfırdan sistem kurmak yada işlemcisini Sandy Bridge’ten Ivy Bridge’e yükseltmek isteyenler için gerçekten iyi bir anakart. Tam fiyat/performans dengesinde en güzel yerde duruyor.