KAİDE AYARLARI
Monitörün kaidesi, daha esneklerini görmüş olsak da, isteneni veriyor diyebiliriz. 120mm yükseklik sunan ayak, yükseklik kilidine de sahip, böylece ayağı farklı yüksekliklere göre sabitleyebiliyorsunuz.
Pivot moduna da getirilebilen ürün, 20° ~ -5° oranında eğimle kullanılabiliyor. Monitörün sağa/sola dönüş mekanizması ise biraz değişik: Dikdörtgen ayağın altında bulunan kaymaz tabanlı yuvarlak bir parça ile sağlanan bu dönüş, pek kullanışlı değil diyebilirim. Kocaman dikdörtgen parçanın da monitörle birlikte dönüyor olması, özellikle masada fazla yeriniz yoksa sıkıntı yaratacaktır (bu dönüş de 120°).
Kaide hakkında söyleyeceklerim de bu kadar diyebilirim. Şimdi gelelim diğer teknik detaylara ve performans değerlendirmelerimize.
TEKNİK DETAYLAR
Monitörün teknik detaylarını liste hâlinde yazmak istiyorum ki, derli toplu dursun:
24″ boyut, LED arka aydınlatma, TN panel,
FullHD (1920 x 1080) çözünürlük,
144Hz tazeleme oranı,
170°/160° görüş açıları,
350cd/m2 parlaklık,
1000:1 tipik, 30M:1 dinamik kontrast,
ClearMotiv II ile 1ms tepki süresi,
Gerçek 8bit renk desteği ile 16.7 milyon doğal renk,
Dâhili 3W hoparlörler,
Flicker-Free (Titreşimsiz), Blue Light Filter (Mavi Işık Filtreleme) teknolojileri,
Game Mode (Oyun Modu), Aimpoint nişangâh,
100mm VESA uyumu,
%25’e kadar enerji tasarrufu vadeden ECO-Mode,
568.2 x 529.7 x 217.9 mm boyutlar, 6,45kg net ağırlık.
Monitörümüzün özellikleri bu şekilde arkadaşlar. Yukarıda da dediğim gibi ürün, teknik kapasitesiyle bir oyuncu monitörü olduğunu gösteriyor bizlere. Burada bilinmeyen pek bir şey yok, o nedenle monitörün kendine has bir iki teknolojisine ve oyun moduna değinmek istiyorum.
ÖZEL TEKNOLOJİLER
Öncelikle Flicker-Free’den (Titreşimsiz) başlayalım. ViewSonic VG2401mh, normal monitörlerden farklı bir aydınlatma teknolojisi kullanıyor. Bu, LED arka aydınlatmanın daima açılıp kapanmasından ziyade sürekli bir güç akışı sağlayan bir teknoloji. Bu da, titreşimin ortadan büyük oranda kaldırılması ve gözlerimizin daha az yorulması demek.
İkinci bahsetmek istediğim Blue Light Filter (Mavi Işık Filtreleme) da benzer şekilde gözümüzün daha az yorulmasını sağlamak üzere geliştirilmiş. Uzun süreler boyunca ekrandan yansıyan mavi ışığa maruz kalan gözlerimiz, bir süre sonra rahatsız hissetmeye başlıyor. Monitörün menüsünden ulaşılabilen Blue Light Filter ayarıyla birlikte, ekrandan ne kadar mavi ışığın yansıtılacağını opsiyonel olarak ayarlayabiliyoruz. Kısacası Blue Light Filter da en çok gözümüzü sevindiren bir özellik. (Not: Bunun için f.lux isminde ücretsiz bir uygulama da mevcut. Dilerseniz ona bir göz atabilirsiniz.)