Kategoriler

Asus Zenfone 5 İncelemesi (Video)

TASARIM
Resimlerden de görebileceğiniz üzere cihaz, oldukça şık. Asus, ön kısımda kapasitif dokunmatik tuş kullanma kararı almış. Burada sıkıntı, ön tuşların aydınlatmaya sahip olmaması; karanlıkta yolunuzu bulmanız biraz zor olabilir kısacası. Burada bahsetmek istediğim bir tasarım ayrıntısı, cihazın altındaki yuvarlak desen tasarımlı metal parça. Bu parça, bir nevi cihazın “Zen” ailesinden olduğunu gösterir nitelikte. Aynı tasarım ayrıntısı, cihazın tuşlarında da görülüyor.

Cihaz, üst kısmında 3.5mm’lik giriş ile ikinci bir mikrofon; sağ yanında açma kapama ve ses tuşları; sol yanında arka kapağın çıkarılması için bir tırnak; alt kısmındaysa mikrofon ve microUSB girişine ev sahipliği yapıyor. Arka kısımda 8MP’lik kamera, LED flaş ve hoparlörü görüyoruz. Sonicmaster ses teknolojisinin kullanıldığı cihazın ses performansı iyi; ancak hoparlörün bulunduğu kısım biraz sıkıntılı diyebiliriz. Cihaz masanın üzerindeyken ya da oyun oynarken vs. burası kapanabiliyor ve çıkan ses engellenebiliyor.

Arka kısımda bulunan “Intel Inside” logosu, telefonda bir Intel işlemci kullanıldığının habercisi niteliği taşıyor.

fragtist-zenfone-res-9

ZEN UI
Cihaz, Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi kullanıyor. Şu an için ortalıkta görünmese de, Android 4.4 KitKat güncellemesinin de yolda olduğunu belirtelim. Telefonda kullanılan arayüz ise, Zen UI ismini taşıyor ve çok güzel görünüyor. Pastel renkler ve sadelik, son derece temiz bir arayüzün tasarlanmasını sağlamış. Çok güzel.

1280 x 720 piksel ekran çözünürlüğü, FullHD ya da QHD performansı veremiyor elbette; ancak kimsenin böyle bir beklenti içerisine girdiği de yok. Bu cihaz, sonuçta tepe seviye telefonların 1/3 fiyatında olacak belki de. Ancak şunu belirtmeliyim ki, ekran performansı da gayet iyi. Splendid uygulaması sayesinde renk tonu, doygunluk, canlılık gibi ayarları son derece kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Bu açıdan bu kadar kişiselleştirilebilen başka bir telefon görmedim desem doğru söylemiş olurum sanırım (Ekleme: Lumia’ları unutmuşuz! :)). Ekran hakkında söyleyebileceğim en büyük sıkıntı, çok fazla yansıma yapıyor oluşu. Özellikle dış mekânlarda can sıkıyor bu durum.

Asus Zenfone 5’in bir diğer artısı da, AudioWizard. Farklı kullanımlara göre farklı ses profilleri atayabildiğimiz bu uygulama, mükemmel bir deneyim sunmasa da iş görüyor. Oyun oynarken, müzik dinlerken vs. farklı profilleri seçip en uygun sesi almak elimizde. Asus logosunun sol yanından kaydırdığımızda bildirim, sağ yanından kaydırdığımızdaysa uygulama/ayar kısayollarına erişebildiğimizi de belirtelim.

Bir diğer bahsedilmesi gereken uygulama da Do It Later. Telefonun her yanına nüfuz eden bu uygulama ile, sonradan bakmak/yapmak istediğimiz hemen her şeyi kaydedebiliyoruz (gelen aramalar dahil). O kadar kullanma şansımız olmadı ancak uzun kullanımlarda Do It Later’ın kişisel bir asistana dönüşmesi olası.

Kilit ekranından hızlıca kameraya, mesajlara ve aramaya yönlenebildiğimiz Zenfone 5, el yazısıyla notlar alabilmemizi sağlıyor. Stylus’la belki de, parmakla el yazısı yazmak çok kolay değil; o nedenle ben, klavye kullanmaya devam ettim şahsen. Ancak ilgililerine duyurmuş olalım yine de.

fragtist-zenfone-res-5

1 2 3 4 5 6

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com