Kategoriler

Hearthstone: 3’ün 5’in hesabını yapanların oyunu

Öncelikle minnoşlar ile başlayalım. Her minnoşun bir saldırı ve bir de canı var. Örneğin benim neredeyse her deckimde yer alan Knife Juggler’ı (KJ – rare) ele alalım. Bu çocuğun saldırısı 3, canı ise 2. Ama kendisi bir tane, bir çok karta değişmem. KJ bizzat saldırdığı vakit karşı oyuncuya ya da karşı minnoşa 3 damage verir. Kendisi ise 2 damage ve üstü aldığında ise geberir gider. Bu kadar basit? Değil işte işler bu kadar basit olsa oyun da zevkli olmaz. KJ’ın aynı zamanda bir de ekstradan özelliği var. Diğelim ki KJ oyun alanında duruyor ve siz yanına herhangi bir minnoş daha koydunuz. İşte o zaman KJ tümüyle şansa seçtiği rakip minnoşlardan birine ya da oyuncuya 1 damage veriyor otomatik olarak. Yani bu kart ofansif bir oyun yapısı tercih eden teknik direktörlerin kadrosunda mutlaka yer vereceği bir oyuncu.

fragtist_hearthstone_kj_800

Minnoşların saldırı ve canları dışında bu yukarıda saydığım tarzda hayli çeşitli özellikleri olabilir. Bir celsede iki posta saldırabileni mi dersin (windfury), yok efendim darbe alınca kafası atanı mı dersin (enrage), her cinsten mahlukat var. Aralarında saldırmayan cinsten olanı bile var (Ancient Watcher 4 saldırı 5 can ama can’t attack). Adam mülayim, n’apalım yani? İşte ne yapalım yani dememek lazım. Çünkü bir de minnoşlar dışında çeşitli etkilere sahip kartlar var demiştik. Mesela yukarıda saydığımız Ancient Watcher’ı (AW) düşünürsek. Adam dedik işte mülayim, ama biz de Druidiz. O halde Mark of the Wild gibi bir kartı kullanarak o minnoşa hem taunt özelliği hem de +2saldırı +2can verebiliyoruz. Bu sayede, bize minnoşlar aracılığı ile saldırmak isteyen rakip oyuncu öncelikle AW’a saldırmak zorunda kalıyor. Ama eğer karşımızdaki oyuncu bir Mage ise, hiç böyle işler ile muhatap olmuyor, kafamıza kafamıza büyüler atabiliyor. İşte böyle minnoşlara etki eden ya da kafamıza yediğimiz çeşitli büyüler de bu tip kartlar oluyor.

fragrist_hearthstone_firebawl_800

Oyuncular arasındaki yenen yenilen farkını bir destedeki kart seçimi belirliyor aslında.Bunun en büyük sebeplerinden birisi ise “mana”! Mana dediğimiz olay aslında bir kaynak, ve bu oyunda kaynak yönetimi hakikaten çok önemli. 3ün 5in hesabını yaptığımız, maliyet muhasebesi ile her türlü içten pazarlık arasında gelip gittiğimiz nokta burada başlıyor. Nedir peki bu mana ve sistem nasıl işliyor?

1 2 3 4

Görüntülenmeler:
316
İlgili Kategoriler
Blog · İncelemeler · Mobil · Oyun İnceleme · Tablet
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com