Fragtist’in yenilenme dönemine denk geldiğinden biraz geciktirmek zorunda kaldığımız LG G4 incelememiz, sonunda karşınızda arkadaşlar. Hemen tıklayın!
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fragtist’in yenilenme dönemine denk geldiğinden biraz geciktirmek zorunda kaldığımız LG G4 incelememiz, sonunda karşınızda arkadaşlar. Her şeyden önce size bir sır verelim mi? Hşşt, gelin. Yaklaş: “Bu telefon, çok güzel olmuş.”Hmm, bu zaten bilinen bir şey; sır değil diyorsunuz. Eh, biraz gecikince oluyor öyle demek ki. Neyse, lâfı ve geyiği fazla uzatmadan, yeni LG modelinin kutusunu açalım ve kutu içeriğiyle tasarımından başlayalım.
Hadi bakalım!
KUTU İÇERİĞİ
Beyaz, sade bir kutusu olan cihazın, dört yanında da LG ve LG G4 logoları ve barkod bulunuyor. En azından bize gelen kutu böyleydi; diğer renk kapaklara sahip olan cihazlarda durum nedir bilemiyorum. Ancak kutunun oldukça sade ve şık olduğunu söyleyebilirim.
Kutuyu açıyoruz ve ta-daa! G4 tüm güzelliğiyle karşımızda. “Keşke deri kapaklı versiyonunu yollasalarmış.” demedim değil ama içimden; zira beyaz plastik kapaklı bir G4 çıktı karşıma. Ancak tasarım detaylarını incelediyseniz biliyorsunuzdur; telefonun arka kapağı, plastik olsa bile tasarımı ve malzemesi sayesinde seramik gibi duruyor. Oldukça şık, nezih bir tasarım bu.
Telefonun ayrıntılarına birazdan gireceğiz, şimdi kutuda gelenleri çıkarmaya devam edelim… Kutunun içerisinden, bir adet USB kablo ve şarj adaptörü çıkıyor. Başka da bir şey yok. Kulaklık vs. çıkmadı ne yazık ki. Ama bu durum, bize gelen ürünün bir test ürünü olması dolayısıyla da olabilir. Sonuçta kutunun üzerinde “NOT FOR RESALE” ibaresi de mevcut. O nedenle tüm teknik özellikleri yazarken, satıştaki kutu içeriğine de göz atacağız.
Şimdi sıra tasarıma gelsin.
TASARIM
Neyse ki LG, kimi diğer rakip firmalar gibi elalemin tasarımını alıp kendi telefonuna gömmüyor. G serisi bir telefonu, sağından solundan arkasından önünden; kısacası her yerinden tanıyorsunuz. Telefon, LG olduğunu ve G serisine ait olduğunu ilk görüşte size anlatıyor. LG’yi, bu anlamda tebrik etmek gerek.
Onun haricinde, anlamsız bir alüminyum kasa manyaklığı çıktı biliyorsunuz. En ufak darbeyle eğilip bükülen, içe göçen, hiç esnek olmayan alüminyum kasaları insanlar neden beğeniyor, ben hâlâ anlamış değilim. O nedenle LG’nin plastik kasa kullanım tercihine de, kişisel olarak saygı duyuyorum. Hem özgün bir tasarıma sahip olmasını; hem de alüminyum kasalı modellerden daha sağlam olmasını sağlıyor bu çünkü. Tabi burada şunu da eklemekte fayda var: Özellikle Samsung Galaxy’lerin plastik kasası, gerçekten kalitesiz bir izlenim veriyordu ve insanlar artık “Öeeh, yeter!” demişti. LG G4’te böyle bir şey yok işte. “Plastik kasanın böylesine can kurban!” dedirtiyor ve kesinlikle telefonun elden kaymasını engelliyor (parmak izi de tutuyor gerçi bolca).
Arka kapak üzerinde kocaman bir kamera lensi (kamera bambaşka bir olay zaten, gireceğim birazdan), G serisinin en önemli farklılığı olan ses yükseltip/alçaltma ve açma kapama/kilit tuşları ve kameraya yardımcı diğer komponentler görülüyor. Sol alttaki tek parça hoparlör ızgarası ve hemen yanındaki G4 yazısı da, diğer tasarım ayrıntıları arasında yerini almış. Alt kısımda 3.5mm’lik jak, mikrofon ve microUSB bağlantı noktası bulunan cihaz (neden hâlâ Type-C’ye geçmedi bunlar?), sağ ve sol yanındaki sadeliğiyle göz dolduruyor. Üst kısımda da, cihazı bir kumanda olarak kullanmamızı sağlayan kızılötesi portu ile ikincil bir mikrofon mevcut. Peki diğer tasarım ayrıntıları neler?
Eğer dikkatli bakarsanız, telefonun eğimle tasarlandığını fark edebilirsiniz. Bu eğim, arka kapakta bariz bir şekilde karşımıza çıksa da; ekranda da hafif bir eğim seziyoruz. LG’ye göre bu eğim, ekranı dış tehditlere karşı daha sağlam bir hâle getiriyor. Masanın üzerine vs. cihazı yüzüstü koyduğunuzda, ekranın masadaki ufak tozlardan vs. etkilenmemesini sağlamanız mümkün. Ancak düşürme testlerinde, görülen o ki LG G4 de bir şekilde camını kaybediyor (elbette testler bizim olmadığından kesin bir şey de söylemiyoruz). Her şeyin yanı sıra bu eğimin, telefonu daha şık ve ince gösterdiğini; tutuşu da kolaylaştırdığını belirtelim. Güzel bir tasarım detayı.