Kategoriler

LG VR for G3 İncelemesi

Çalışma prensibi Google Cardboard VR’la aynı olan gözlüğü kullanırken yaptığım ilk şey, Cardboard uygulamasını indirmek oldu elbette. Bu uygulama dahilinde, YouTube ve Google Earth gibi çeşitli servisleri kullanabiliyor, Versailles’da bir 5 dakika geçirebiliyor ya da çeşitli nesnelerin sağını solunu görebiliyoruz. Bunları yapmak için, sol yandaki kaydırma tuşunu kullanıyoruz. Menülerde dolaşmak için vs. de başımızı çeviriyor; geri gelmek içinse telefonu dikey konuma getirip ufaktan sarsıyoruz. Uygulama dâhilinde genel kullanım bu şekilde. Kimi VR uygulamalarında, ekran üzerinde de çeşitli kontrol butonları bulunuyor.

Burada epey can sıkan bir şey var. Android’den gelen herhangi bir uyarıyı cevaplamak/kapatmak için, dokunmatik ekrana dokunmak zorunda kalıyoruz. Bu da, yukarıdaki pil mevzusuyla birlikte VR deneyimini mahveden ikinci şey malesef.

fragtist-haber-lg-vr-for-g3-2

PEKİ NE KADAR GEREKLİ?
Şu anda Google Play Store’da, VR amaçlı indirebileceğiniz türlü türlü ücretli/ücretsiz uygulamalar var.

Ancak şunu söylemek gerekir ki bunlar, genel olarak kalitesiz ve basit uygulamalar. Temelde hiç bir faydaları da yok açıkçası (belki biraz eğlence. Ama biraz). Kaliteli olanları dâhi bir kere kullandıktan sonra bir daha açmayacaksınız. Yeni bir teknoloji kullanıyor olmanın gazıyla ilk kullanımda “Aaa, iyiymiş yahu bu, ehe!” deseniz de bu uygulama yetersizliği (ve kaliteli/kalitesiz herhangi bir uygulamanın pek eğlendirici olmaması, bir uygulamaya bir daha dönmek için bir sebebin olmaması vs.) VR for G3’ü kısa bir süre sonra bir köşeye kaldırmanızı ve bir daha elinize alıp bakmamanızı sağlayacak.

Android’den gelen bildirim/uyarılar ve microUSB’nin yok olmasının haricinde can sıkan bir diğer şey de gözlüğün, biraz kullandıktan sonra gözünüzü ve başınızı ağrıtma potansiyelinin oldukça yüksek olması. Bu da oldukça can sıkıcı diyebiliriz.

fragtist-haber-lg-vr-for-g3-4

SONUÇ
Durum bundan ibaret arkadaşlar. Oldukça eğlenceli bir ürün olsa da, sahip olduğu kimi problemler ve uygulama yetersizliği ile can sıktığını söylemek mümkün.

Göz/baş ağrıtması, microUSB portunu ortadan kaldırması da diğer can sıkıcı durumlar. Pek eğlenceli ve kullanıcıyı “saran” bir cihaz olmadığını da söylemek gerek. Çok çabuk sıkılacaksınız ve bir süre sonra VR for G3’ü koyduğunuz yeri unutacaksınız. Fazla büyük bir beklentiye girmeye gerek yok o nedenle. Bu tür ürünlerin gelişmesi için daha vakit var kısacası.

Şimdilik bizden bu kadar… Bir sonraki incelememizde görüşmek üzere diyoruz. Hoşça kalınız. (:

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][review_summary title=”SON KARAR” summary=”Eğlenceli… Ama bir yarım saat kadar.” positives=”Kullanımı kolay,
Şık,
Farklı ve eğlenceli bir deneyim sunuyor” negatives=”O deneyimin sunduğu farklılık ve eğlence yarım saat sürüyor,
Kullanım esnasında G3’ü şarj edemiyoruz,
Yoruyor”][/review_summary][/vc_column][/vc_row]

1 2

Görüntülenmeler:
159
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com