TEKNİK DETAYLAR VE KULLANIM
Cihazı, kutusundan çıkan şarj kablosu ile bilgisayara bağlıyoruz. Bu kablonun en güzel yanı, üzerinde bir USB girişi olması; yani taktığınız USB girişini işgal etmiyor. Hoş bir ayrıntı. Bu konuda söyleyeceğim bir diğer ince düşünülmüş detay da, araç şarj aletinin de kutuya dahil edilmiş olması. Böylece aracınızda da rahatlıkla şarj edebilirsiniz Marque 2’yi.
Bluetooth 3.0 ve A2DP destekli ürünü ilginç ve pratikte daha kullanışlı kılan bir iki özelliği mevcut. Bunlardan ilki, sesli komut destekliyor oluşu. Örneğin bir arama geldiğinde, ingilizce olarak “Answer (Aç)” ya da “İgnore (Meşgule at)” dediğinizde kulaklık bunu algılıyor ve isteğinizi yerine getiriyor. Böylece elinizi hiç kullanmadan gelen çağırları cevaplayaibliyorsunuz. En azından kâğıt üzerinde; zira ürün, 5 kere falan “Answer” ya da “Ignore” dediğinizde anlayabiliyor dediğinizi. O da şansınız varsa (sorun bende mi diyeceğim de, incelemesine daha sonra yer vereceğimiz Plantronics Voyager Legend şıp diye algılıyor bu komutları). Cihazın üzerindeki cevap verme tuşu, basılı tutulduğunda destekleyen telefonların sesli komut özelliğini de aktive ediyor, bilginize.
Normalde 7 saate kadar konuşma, 11 güne kadar bekleme özelliğine sahip olan kulaklığın asıl güzelliği, “Deepsleep” modu. Şöyle ki kulaklık, 90 dakika ve üzeri sürede bağlı olan telefondan uzakta kalırsa, bu moda geçiyor. Bu modda da 180 güne kadar takılabiliyor. Ürünü bu moddan çıkarabilmenin yolu da, telefonu menzile sokmak ve üzerindeki yuvarlak tuşa basmaktan ibaret. Bu da, Plantronics Marque 2’nin ince düşünülmüş bir diğer ayıntısı diyebiliriz.