Işığın iyi olduğu ortamlarda gayet yeterli pozlar çıkarsa da, düşük ışıkta pek parlak sonuçlar verdiğini söyleyemeyeceğim. Elbette kötü değil, ancak Galaxy S5 gibi üst düzey cihazlarla karşılaştırıldığında aradaki fark anlaşılıyor. En kısa zamanda örnek resimleri yükleyeceğim, o zaman bu dediklerimi daha iyi anlayacaksınız (bu arada gözler, 360 derece ya da dikine ilerlemeli çekimler yapmamızı sağlayan “Sanal Tur” modunu aradı, ama ne yazık ki bulamadı. Çok iyi çalışmasa da, iyi eğlenmiştim Galaxy S5’te o modla).
Video çekimleri de karanlıkta patlasa da, gündüzleri gayet güzel videolar çıkarıyor alet. Hele ki Super AMOLED ekranla birlikte bu videolar daha bir güzel izleniyor.
SON NOTLAR
Suya karşı herhangi bir dayanıklılığı olmayan tabletin (tasarımı o kadar Galaxy S5’e benziyor ki, o da vardır dedik ama yokmuş) tek ergonomik kusuru şu: Hani iPad’de tek elinizle tableti tutarken başparmağınız ekrana gelir de ekran onu algılar ya. Hah işte, Galaxy Tab S 8,4’te öyle bir şey yok. Başparmağınız ekrana temas ettiğinde, diğer elinizle tableti kullanmaya çalışırsanız nafile çabalamış oluyorsunuz.
Onun haricinde şarjından da bahsetmek istiyorum aletin. Bu konuya girmeden önce, paralel olarak işlemciden bahsetmek istiyorum ilk başta. Samsung’un kendi geliştirdiği 8 çekirdekli Eyxnos 5 Octa 5420, içerisinde 4’er çekirdekli iki modül bulunduruyor. Bu modüllerden 4 çekirdekli Cortex-A15, performans gerektiren uygulamalarda devreye girerken; Cortex-A7 ise normal kullanımda telefona güç veriyor. Bu da, normal kullanımda telefonun daha az güç tüketmesi demek. Peki tam şarjla ne kadar idare ediyor cihaz?
Samsung’un verilerine göre cihaz, 12 saate kadar video, 80 saate kadar müzik, 10 saate kadar da internet vadediyor. Benim kullanım verilerimse şöyle: Tam şarjla tablet, sizi 2-3 gün rahat götürecektir. Tabi ki kullanım sıklığınıza ve ne yaptığınıza göre değişir; ancak 2 günden önce beni yarı yolda bırakmadı tablet. Cep telefonları her daim elimizde olduğundan ötürü şarjlarını çabuk yiyoruz, ancak tablette böyle bir şey yok elbette. 3G/4G’nin olmaması, işlemcisinin özelliği ve pilin 4900mAh olması, tabletin pi ömrünün oldukça uzun olmasını sağlıyor. Galaxy S5’te gördüğümüzUltra Güç Tasarrufu modunu açınca durumlar iyice coşuyor; ancak “Tablette böyle bir özellik gerekli mi?” sorusu da gelmiyor değil akıllara. Telefon çünkü “telefon” olduğundan ötürü kimi zaman can kurtarıcı olabilen bu özellik, tablette çok da gerekli değil gibi geldi bize. Bilemiyoruz.