Cep telefonumuzun en çok etkileşime girdiğimiz yeri ekranıdır. O nedenle ekranın çizilmesini, zarar görmesini istemeyiz. Bunun için pek çok şey yapsak da (film kaplamak, kılıf kullanmak vs.), ekranın kendinden korumalı olması tercihimizdir genelde. Film kaplamak tüm ekran deneyimini öldürürken, kılıf da her zaman koruyamayabiliyor telefonu malum.
Peki Corning Gorilla Glass’ın getirdiği şey ne? Kolayca çatlayıp kırılabilecek ağır ve kalın cam ya da hemen çizilebilecek olan plastiğin aksine Corning Incorporated’ın geliştirdiği Gorilla Glass, 0,4mm kalınlığa kadar inebilen ve kimyasal olarak darbelere karşı güçlendirilmiş bir tür cam tabaka. Darbelere karşı son derece kuvvetli olmasının yanı sıra, kolay kolay çizilmemesiyle de göz dolduran Gorilla Glass, yalnıca cep telefonlarında değil; tabletlerde ve kimi televizyon ile dizüstü bilgisayarlarında da kullanılıyor.
Şu anda tam 2450 ürün modelinin, 2,7 milyar cihazın ve 33 büyük markanın ürünlerinde kullanılan ekranlar, Corning Gorilla Glass’a emanet. Şu anda 3. nesli piyasada olan Corning Gorilla Glass’ın (temelde her yeni nesilde daha incelip daha da güçleniyor), üzerinde bakteri gelişimini engelleyen versiyonu Antimicrobial Corning Gorilla Glass da CES 2014’te epey ses getirmişti. Bunun haricinde Gorilla Glass’ın, mobil ürünler ve ev elektroniğinden çıkıp otomobil sektörüne adım atması da yakın zamanda gerçekleşecek.
Gorilla Glass’ın nasıl üretildiğini ayrıntılı bir şekilde incelemek isterseniz, sizi şu adrese alabilirim.