Lumia Creative Studio
Bu da, resimlerinizle dilediğiniz gibi oynamanızı sağlayan bir uygulama.
Creative Studio ile arka planı bulanıklaştırabiliyor, renk ayarı yapabiliyor, fotoğraftaki tek bir rengi öne çıkarabiliyor, resmi yeniden çerçeveleyebiliyor, filtreler ekleyebiliyor, farklı görüntü formatlarında resmi kesebiliyoruz. Resmimizi son hâline getirdikten sonra orijinali üzerine yahut kopya olarak kaydetmek mümkün.
Lumia Creative Studio’yu hemen şuradan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.
—
Adobe Photoshop Express
Bir diğer resim düzenleme uygulaması da Adobe Photoshop Express. Telefonda bu tür uygulamalardan bolca bulunması, art arda farklı uygulamalar kullanarak daha başarılı resimler ortaya çıkarmak adına işe yarayabiliyor. Peki Photoshop Express ile neler yapabiliyoruz?
Bu uygulama ile kimisi ücretli pek çok filtre, emrimize amade. Aynı şekilde çeşitli renk efektleri eklemek; kontrast, gölge, keskinlik ve exposure gibi ayarlarla oynamak, farklı çerçeve ve vinyet gibi kenar süsleri eklemek, kırmızı gözü silmek ve resmi kesmek elimizde. Tek dokunuşla uygulamanın, resim üzerinde otomatik düzenlemeler yapmasını da sağlayaibliyoruz.
Sonucu kaydedebiliyor, direkt olarak sosyal medyada paylaşabiliyor, farklı cloud depolama servislerine yükleyebiliyor ya da bunun için Adbe hesabımızı kullanabiliyoruz. Photoshop Express şurada!
—
Photobeamer
En yaratıcı fotoğraf paylaşma yöntemlerinden biri olan Photobeamer, hâlâ kullandığım bir paylaşım yolu. Peki nasıl fotoğraf paylaşıyoruz kendisiyle?
Efendim, ilk yapmamız gereken şey, renkli ekranı bulunan ve internete bağlanabilen herhangi bir cihazdan “www.photobeamer.com” adresine gitmek. Ondan sonra telefonumuzdan Photobeamer’ı açıyor, gerekli işlemleri yerine getirdikten sonra da ekrandaki QR kodunu okutuyoruz. Ve boom! Resmimiz diğer ekranda göründü bile!
Hiç aklınızda yokken birdenbire kullanmak zorunda kalabileceğiniz bir uygulama Photobeamer. O nedenle hemen indirmenizi ve telefonunuzun bir köşesinde bulundurmanızı rica edeceğim sizden.
—
Photosynth
Bu da bir diğer panorama uygulaması; yalnız bir farkı var. Bu uygulama, yatay ve uzun panoramalar değil; küresel ve interaktif panoramalar çekiyor.
Photosynth’in kullanımı da oldukça basit: Bir yapbozun parçalarını tamamlar gibi, kameranızı hareket ettirerek ve arada ekrana dokunarak resim çekiyorsunuz (doğru açıyı tam olarak bulduğunda telefon kendisi de çekebiliyor resmi, ürkmeyin!). Böyle böyle tam bir küreyi tamamlatabilir, daha sonra da çektiğiniz o resme bakabilir ve “Hey gibi be, ne günlerdi…” diyebilirsiniz.
Uygulamayı kullanmak ilk etapta biraz zorluyor. Yolunuzu kaybetmeniz, panorama uygulamasından daha kolay burada. Ancak yavaş ve sakin hareketlerle birlikte biraz da sabır, çok güzel küresel resimler çıkarmanızı sağlıyor. Tabi resimleriniz illa tam küresel olmak zorunda da değil; dilediğiniz zaman resim çekmeyi bırakabiliyor ve çektiğiniz kadar panoramik resminizin olmasını sağlayabiliyorsunuz.
Şunu da hatırlatayım da, sonradan arkamdan küfretmeyin. (: “Çok güzel” panoramik resimler çekmek için, biraz alıştırmaya ihtiyacınız olacak. Öyle şıp diye mükemmel resimler çıkartamıyorsunuz çünkü; eli kolu kayabiliyor resimlerin. Bunun için vereceğim bir diğer öğüt de, çok seri resim çekmemeniz olacak.
Photosynth’i şuradan hemen indirip, bir deneme yapmaya ne dersiniz?
—
Blink
Şu adresten indirebileceğiniz Blink, sizlere önereceğimiz son uygulama olacak. Peki Blink ne iş yapar, ne işe yarar?
Blink’in iki kullanım senaryosu var. Birincisi, deklanşöre basmadan ve siz resim çektikten sonra bile kareleri kaydetmeye başlaması. Böylelikle, çekim işi bittiğinde en iyi kareyi seçip kaydetmek mümkün. Dileyen kullanıcılar, bu çekilen kareleri kullanarak kısa animasyonlar yapıp kaydedebilir; hatta Facebook, Twitter, OneDrive ve Blink.so.cl’de paylaşabilirler. Animasyon olayı da, Blink’in ikinci kullanım senaryosu.
Uygulamanın, resimlerin noise’unu otomatik olarak azalttığını da belirtelim.