Kategoriler

Windows Phone’unuzu Şenlendirecek 50 Oyun #1

Geçtiğimiz ay, Windows Phone‘unuzda kullanabileceğiniz 50 farklı uygulamaya yer vermiştik. Sizlerden gelen geri bildirimlere göre anladık ki, doğru bir şey yapmışız. Bu ay da oyunlara yer vermek zaten aklımızdaydı; ama bu geribildirimler, daha bir şevkle bu dosyaya sarılmamıza sebep oldu. İşlerin yoğun olmasından ötürü biraz geç başlıyoruz bu dosyamıza; ancak bu ay içerisinde bitirmeye çalışacağız.

50 adet oyunumuz var burada. 12 ve 13’er oyun inceleyerek bu dosyamızı da 4 parça olarak sonlandıracağız. Aralarından seçtiğimiz iki oyunun da, detaylı videolu icelemesine yer vereceğiz. Böylelikle, geçtiğimiz ay ufak çaplı bir mutfak robotuna dönüştürdüğümüz Windows Phone’unuz, bu ay da aynı şekilde bir eğlence merkezi hâlini alacak. Unutmadan, geçtiğimiz ayki dosyamızın linkini de şöyle paylaşayım. Eğer Windows Phone sahibiyseniz ya da Windows Phone almayı düşünüyorsanız, kesinlikle göz atmalısınız.

Bahsedeceğim bir diğer ayrıntı da şu olacak: Uygulamalarımızın hepsi ücretsizdi; ancak oyunlarımız arasında ücretliler de olacak. Sadece ücretsiz gitsek, içimize sinmeyen bir dosya konusu olacaktı çünkü bu.

Son olarak oyunları kategorilendirmediğimizi de belirtelim. Biraz “Shuffle” mantığında gideceğiz kısacası; yoksa tüm dosyayı 4 parçaya bölmekte biraz zorlanacaktık. Hem öyle biraz daha sıkıcı olurdu sanki, ne dersiniz?

O zaman Windows Phone’unuzu Şenlendirecek 50 Oyun dosyamıza başlayalım!

fragtist-haber-lumia-430-1

Candy Crush Saga
Candy Crush Saga’yı anlatmaya gerek var mı bilmiyorum. King.com tarafından geliştirilen ve ilk etapta Facebook’ta çılgın oyuncu sayısına ulaşan Candy Crush Saga, Mart 2013’te 45.6 milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Eh, bu oyunun Windows Phone’a gelmemesi de absürt olurdu, değil mi?

Geçtiğimiz yılın son ayında Windows Phone’larımıza konuk olan oyunda, aynı renge sahip üç şekeri dikey ya da yatay olarak bir araya getirip kırmaya kasıyoruz (buna “Match-Three Puzzle” deniyor). Böyle böyle ilerliyor, hareket sayısı vs. içerisinde verilen görevleri yaparak bölümleri bitirmeye çalışıyoruz. Bu görevler arasında kombinasyonlar yaparak jöleleri temizlemek, belli oranda şeker kombinasyonu yapmak ve belli bir skora ulaşmak gibileri bulunuyor. Grafikleri çok “şeker” olan oyunu öğrenmek çok basit. Ustalaşmak? İşte orası biraz zor ve sizin yeteneğinize bakıyor. Farklı bölüm tasarımları da, canınızı sıkacak bir diğer etmen.

Sürekli güncellenmekte olan ve iki haftada bir yeni seviyenin eklendiği oyunda Tiffi ve Toffee’ye yardım etmek istiyorsanız şu bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Buradan, oyun hakkında daha fazla bilgi almak da mümkün.

Cut and Hack
Watch_Dogs
oynamış mıydınız? Eğer oynadıysanız ve sevdiyseniz, tahminim odur ki Cut and Hack’i de seveceksiniz. Çünkü bu oyun, sizi bir hacker’ın yerine koyuyor!

Elbette sadece bu da değil. Görsel efektleriyle birlikte Watch_Dogs’u andıran Cut and Hack, oynaması kolay olduğu kadar bağımsızlık da yapan bir oyun. Yapmanız gereken şey, belirli bir sürede elinizden geldiğince çok sisteme girmek. Peki sistemlere nasıl giriyorsunuz?

Şöyle: Ekranda beliren geometrik çizgileri parmağınızla takip ediyorsunuz. Bu takibi ne kadar doğru yaparsanız o kadar veri çalıyor; buna paralel olarak daha fazla puan kazanıyorsunuz. Oyun, yapısı itibariyle hırs yaptırıyor diyebilirim. Onun haricinde görselliği de oldukça iyi. Hem açık, hem de koyu renkte oynayabiliyorsunuz; ki AMOLED ekranlı ve Clear Black’li bir Windows Phone’da, koyu rengin çok daha iyi göründüğünü söylemeliyim.

İki farklı oyun modu bulunan Cut and Hack hakkında daha fazla bilgiyi şuradan alabilir, aynı adresten oyunu indirebilirsiniz. Ücretsiz olan oyuna çok cüzi bir miktar verirseniz, reklâmları da kaldırabileceğinizi belirtelim.

The Sims FreePlay
Üçüncü oyunumuz da, kimilerimizin yıllarını verdiği; ancak artık o kadar da haşır neşir olmadığı bir serinin oyunu. Evet, The Sims. Hem de isminde “Free” geçen bir Sims bu. Peki ücretsiz olarak indirilebilen bu oyun neler getiriyor?

Firemonkeys Studios’un geliştirdiği oyun, aslen The Sims’e oldukça benziyor. Ama farklılıkları da var elbette. Yine ev yapıyoruz, Sim’lerimizi kontrol ediyoruz, onların isteklerini ve amaçlarını yerine getiriyor, oyunun yönlendirmesiyle çeşitli görevler yapıyoruz. Evcil hayvanımız var, evlenebiliyoruz; hatta çocuk bile yapabiliyoruz! Ama burada EA, normal The Sims’ten biraz daha muhafazakâr bakmış olaya. WooHoo ya da evlilik dışı çocuk vs. beklemeyin. Aynı şekilde eşcinsel ilişkilere de yer verilmemiş.

Gerçek zamanlı olarak seyreden oyunda, Sim’lerimiz bizden habersiz hiçbir şey yapamıyorlar. 52 seviyeye sahip olan The Sims FreePlay’de 34 adet farklı Sim yaratabiliyor, dilediğimizce oynayabiliyoruz.

Grafik ve ses olarak da The Sims havasını iliklerimize kadar hissetmemizi sağlayan; kolay kontrolleriyle de oynaması oldukça rahat olan oyunu indirmek ve hakkında daha fazla bilgi almak için şu bağlantıyı tıklayabilirsiniz! (oyuna eklenen sürpriz içeriğin ayrıntıları da aynı adreste!)

1 2 3 4

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com