Serinin önceki oyunlarından da alıştığımız üzere Paris’in o yıllardaki hali birebir olarak modellenerek oyuna yansıtılacak. Ubisoft bir bölgeyi oyuna yansıtmayı iyi başarıyor, bunu önceki oyunlardan hatta Far Cry’dan bile görebiliyoruz. Notre-Dame gibi yapılarla birlikte yer altı tünelleri dâhil Paris’de bulunan her şey oyunda da bulunacak. İstanbul’da geçen Revelations’a bakınca Galata Kulesi’nin üzerinden leap of faith yaptıysak, aynı şeyi Notre-Dame’dan da yapacağız.
Bazı oyunlar vardır, hangi şehirde geçerse oyunu oynadığınız süre içerisinde kendinizi orada yaşayan biri gibi hissedersiniz. İşte Assassin’s Creed Unity’de de Fransa’da yaşayan biri gibi, kendimizi gerçekten de oradaymış gibi hissedeceğiz. Şehrin birebir oyuna aktarılması dışında halk da aynı derecede yansıtılmış durumda. Şehre yaşıyormuş hissini verecek olan halkın kıyafetleri ve hareketleri sayesinde, yaşatılmak istenen atmosfere daha çabuk giriyorsunuz. Ayrıca büyük boyutlardaki harita, dopdolu olacağı için daha doğal bir havası olacak.
Ana karakterimiz, Arno Victor Dorian ile tanışma vakti geldi. Kendisi, 1768 doğumlu Fransız-Avusturya’lı bir suikastçi. Babasının ölümünden dolayı kendisini suçlu bulan Arno, Templar’lar tarafından yetiştirilmiş. Arno’yu sesiyle ve hareketleriyle canlandıran isim ise Dan Jeannotte. Kendisi ödüllü bir komedyen ve aktör. Connor ve Edward Kenway’in Ezio Auditore kadar sevilememesinin en büyük sebeplerinden birinin, bu karakterlerin çok sert ve espri anlayışlarının fazla olmamasından dolayı olduğunu söylüyor. Arno’nun en önemli silahının espri yapıyor olduğunu söyleyen Jeannotte, böylece ortaya daha karizmatik bir karakterin çıktığını söylüyor. 21 yaşındaki Arno, gençliğin verdiği enerji ve babasının ölümünden intikam almak için içindeki gücü de birleştirerek, Paris’in binaları üzerinde bir cambaz gibi gezebilmekte.