Teröristler olmasa modern FPS’ler de kiminle boğuşacaktık?
Dünyadaki 5 nükleer tesise aynı anda yapılan devasa bir terör saldırısıyla oluşan kaos ve bunun önünü almakta yetersiz kalan ulusal askeri güçlerin alternatifi olarak öne çıkan Atlas şirketi dünyada büyük bir güç haline geliyor. Aslında bu klasik bir hikaye.
Sınır ve politik irade tanımayan fakat ileri teknolojiye sahip ordusuyla büyük bir vurucu gücü olan Atlas’ın başındaki adam bir anda dünyayı parmağında oynatmaya başlıyor. “Güç haklı olmaktan gelir, ben de güç var, o zaman haklı olan da benim” gibi çelişkili bir hayat görüşünü taşıyan baş kötüye karşı film gibi bir savaşın içine gireceğiz.
Fakat tek kişilik senaryo bittiğinde bizi asıl oyalayacak tarafın çok oyunculu bölüm olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün, sadece tek kişilik senaryoyla çıkarak satış rakamlarının başına kurşunu sıkan Wolfenstein’ı FPS tarihinin barut kokan sayfalarına kısa sürede gömdük bile. Eğer Call of Duty burada devrimsel anlamda farklı bir şeyler yapamazsa Activision kendini çok kısa sürede boş sunucularla bakışırken bulabilir. O sunucularda oynayacak oyunculara bol bol indirilebilir içerik satmayı planladığı da düşünülürse işin sonunun nereye varacağını siz tahmin edin. Tabii ki bunlar benim düşüncelerim. Bir çok meraklı oyuncunun oyunun en azından ilk versiyonunu satın alacağını öngörmek çok da zor değil.
Çok oyunculu mod
Peki çok oyunculu modda neler var? Öncelikle değişebilir harita (Tsunami gelirken kapışılan ve her yer suyla kaplandıktan sonra dinamiklerinin tamamının değiştiği savaş alanı) güzel bir konsept. Tüm askerlerin gelişmiş exoskeleton zırhlarıyla havada hoplayıp zıplayabileceğini bilmek güzel. Ama bunu zaten yılar önce Quake’de yapıyorduk. Bugün de Titanfall’da yapabiliyoruz. Duvarların arkasını gösteren bir el bombasını önden atıp kamp yapan oyuncuların kabak gibi görüneceğini bilmek de güzel. Böylece herkes mecburen aksiyonun içine katılacak. Ama bu kadar karışık teknolojiler ve binbir farklı kombinasyonu aynı anda kullanabilmenin Crysis’in güzelim çok oyunculu modunun canına okuduğunu hepimiz biliyoruz.