Kart oyunları yıllarca masaüstünde popülerliğini korudu. İster koleksiyoncu olarak biriktirip çizimlerine bakarak hayallere dalın, ister arkadaşlarınızla bir araya gelip oynayın. Nasıl olursa olsun bir şekilde hayatımızın bir köşesinde yer verdiğimiz bu oyunlar özellikle Blizzard’ın Heartstone’u çıkartmasıyla beraber bilgisayarlarımızda da oldukça popüler oldu. Daha önce kısıtlı bir kitle tarafından oynanan oyun türü bir anda geniş çevrelere yayıldı. Eğer bir Blizzard takipçisiyseniz yada daha önce Magic oynamışsanız bu tür size hiç yabancı gelmeyecektir.
Oyunun Türkçe dil desteği olması da başka bir güzellik. Türkçe çeviri ve dil uyumu dört dörtlük. Hex evrenine uygun olarak “lore” u bozmadan çok güzel bir çeviri yapılmış. Oyunu Türkçe olarak oynarsanız haliyle alışmanız çok daha kolay oluyor.
Bir kickstarter olarak başlayan ve 300.000 dolarlık hedefini 1.200.000 dolarla kat be kat aşarak yapımına başlanan Hex: Shards of Fate bu arenada yeni bir oyuncu.
Özellikle Heartstone’un sevimli arayüzünden çıkıp daha sıkı bir oyuna geçmek istiyorsanız iyi bir alternatif olarak görünüyor. Bu Hex’in beta testi üzerine yazılan bir inceleme. Tabii ki oyunun son versiyonu piyasaya çıktığında ikinci bir inceleme yapacağız.
Hex: Shards of Fate bence alışması zor ve uzun zaman alan bir oyun. Özellikle eğer Heartstone’dan önce başka bir kart oyunu oynamamışsanız biraz zorlanacağınıza eminim. Oyunun karanlık ve sert arayüzü size ilk başta yabancı gelecektir. Aynı zamanda oyun esasları da nispeten farklı.
Hex: Shards of Fate temelde gene iki oyuncunun seçtiği şampiyonların kapışması üzerine kurulu. Kartlarınızı, elinizdeki kaynaklara göre kullanıp, masaya sürüyor ve karşınızdaki şampiyonun HP’sini sıfıra indirmeye çalışıyorsunuz. Fakat 60 kartlık destenizde sadece farklı özelliklere sahip kartları değil aynı zamanda bazı özel kartları kullanmak için harcamanız gereken blood shard (kan kırığı) vb kaynakları da bulunduruyorsunuz. Yani kartlarınızı kullanacağınız bir genel kaynak havuzu var ama aynı zamanda hamle sırası size geçtiğinde elinizdeki bir kart yerine kaynak kartı da kullanabiliyorsunuz. Bu da ileride o kaynağı kullanacak kartlara sıra geldiğinde size baştan bir avantaj sağlıyor. Yani hem kaynak yönetimi yapmanız hem de kartlarınızı tahtada doğru kombine etmeniz gerekiyor.
1 2