Gerçek zamanlı strateji için yeni bir soluk! Act of Aggression’ı sizin için inceledik!
Gelelim oyunun bütün gidişatını anbean etkileyen, yenilen oyuncuyu küllerinden canlandıran, kazananı ise yerle bir edebilecek olan özelliğe; birim geliştirme sistemi. Oyun boyunca emrimizde olan her asker, her bina, her araç bir geliştirmeye sahip. Hangi geliştirmenin ne zaman yapılacağı ise oyunun gidişatını etkileyen en büyük etkenlerden biri. Bu konudaysa sınıflar arasında ufak farklılıklar mevcut. Chimera, geliştirme yapıldığında mevcut olan ve ilerde üretilecek bütün birimleri güncelleyen, birim odaklı klasik bir geliştirme yapısına sahipken, Cartel ise birim geliştirmelerine ek olarak, bina yenilikleriyle ön plana çıkıyor. Verdiğimiz geliştirme kararına göre binalarımız ek askeri yapılara, üretim merkezlerine veya depolara dönüşebiliyor, bir taşla iki kuş vurabiliyoruz. US Army’deyse işler bir hayli karışık. Zira birim geliştirmelerine geçmek için önce genel geliştirmelerini yapıyor, bu geliştirmelerin ardından birim geliştirmelerini yapıyoruz. Eee zor demiştim, bu mu zor? Hayır, aksine işler tam da bu noktadan sonra karışıyor. Genel ve birim geliştirmelerini yaptıktan sonra, ürettiğimiz ve üretecek olduğumuz bütün birimler birden fazla geliştirme opsiyona sahip oluyor. Belirlediğimiz savaş stratejimize göre her karakter için ayrı ayrı yeni geliştirme seçimimizi yapıyor, birimlerimizi yeniden güncelliyoruz. Bu durumsa beraberinde birimlerin amaç ve yeteneklerinin geliştirmelere göre değişmesini getiriyor. Piyadelere karşı ürettiğiniz zırhlı araçları bir geliştirmeyle anti tanklara dönüştürebiliyor, keşif amaçlı kullandığınız araçları asker sevkiyatının vazgeçilmez elemanı haline getirebiliyorsunuz.
Act of Aggression, görsel açıdan da oldukça güzel bir noktada bulunuyor. Karanlık bir savaş atmosferi yerine daha tropik renklere sahip bir harita çeşitliliği hâkim. Tarafların birim tasarımlarıysa oldukça belirgin ve kaliteli. Öyle ki oyundaki birkaç saatin ardından görünüşlerine bakarak rahatça rakibinizin özelliklerini anlayabiliyor, askerlerinin hangi geliştirmeye sahip olduğunu hiç düşünmeden çözebiliyorsunuz. Oyuncuların daha rahat taktik geliştirmesi açısından ufak da olsa hoş bir detay olmuş. Buna ek olarak çevre etkileşimi oldukça güzel yansıtılmış. Tanklar üzerinden geçince parçalanan araçlar, top mermisiyle yerle bir olan binalar derken, bir anda kendinizi atmosferin içinde bulabiliyorsunuz.
Velhasıl kelam Act of Aggression “Sadece bu oyunda var!” diyebileceğimiz bir özelliğe sahip olmasa da, kendini oynatan, oynatırken eğlendiren, eğlendirirken öğreten bir yapım olarak çıkıyor karşımıza. Günün her saati mutlaka çoklu oyuncu için arkadaş bulabildiğinizi ve dostane bir topluluğa da sahip olduğunu düşünürsek, başlangıçtaki senaryo eksikliğini rahatça görmezden gelebiliriz. Eğer siz de benim gibi düşünüyor ve savaşta yerinizi almak istiyorsanız, oyunu taksitli olarak Playstore üzerinden edinebilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler!
[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][review_summary title=”SON DEĞERLENDİRME” summary=”Multiplayer amaçlı bir strateji arıyorsanız Act of Aggression sizin için biçilmiş kaftan. Kaçırmamakta fayda var!” positives=”Detaylı geliştirme sistemi
Taktiğe göre şekil alan birimler
Harita çeşitliliği
Canlı multiplayer yapısı” negatives=”Kalitesiz senaryo modu
Arada bir sapıtan AI”][/review_summary][/vc_column][/vc_row]
1 2