Kategoriler

Car Mechanic Simulator 2014 – İnceleme

Arabaların nasıl çalıştığına meraklı iseniz bu oyundan daha iyisini bulmanız mümkün değil.

Son yıllarda ilginç bir sürü simülasyon oyunu çıktığını görüyoruz. Tarla sürmekten hastaları ameliyat etmeye, tır kullanmaktan uzaygemisi inşa etmeye kadar her çeşit tuhaf iş bir simülasyon oyunu içeriğine dönüşebiliyor. Tabii ki hiçbiri bir keçi simülatörünün ötesine geçemez ama o başka bir incelemenin konusu. İşte şimdi de karşımızda bir araba tamiri simülasyonu bulunmakta. Aslında Car Mechanic Simulator 2014 ismi biraz yanıltıcı olabilir çünkü bence bu oyun bir simülatörden çok karışık bir bulmaca oyununa benziyor.

SENARYO DA NEYMİŞ?

Oyunda bir senaryo yok, bir hikaye de yok, gerçek araba marka ve modelleri de yok. Hatta idare ettiğiniz tamirciniz bile yok, çünkü oyun birinci kişi bakış açısından oynanıyor. Özetle tek yaptığınız garajınıza gelen bir yerleri bozuk arabaları incelemek, test parkuruna çıkıp aracı denemek ve çeşitli parçalarını söküp sorunu bulmaktan ibaret. Sonra da faturanızı kesip rahat bir nefes alabilirsiniz. Ta ki sonraki sorunlu arabaya kadar. Oyunda bir kariyer modu ve bir de sonsuz oyun modu var. Kariyer moduna girdiğinizde size sırayla 100’den fazla araba gelecek teker teker. Her birinin sorununu çözüp, müşteriyi memnun edip sonrakine geçerek ilerliyorsunuz. Zamanla garajı büyütüp tesisleri artırıyor ve ilerledikçe daha farklı araba modellerini görüyorsunuz. Sonsuz oyun modunda ise 3D araba görmekten sıkılıncaya veya vida sökmekten kusuncaya kadar oynayabilirsiniz (ben o kadar dayanamadım şahsen ^_^).

Fragtist-CarMechanicSimulator2014-Inceleme-3-752x349

BİLEĞİNİZE KUVVET USTAM

Oyunda karşınıza çıkan arabalar, uydurulmuş markalardan oluşan bazısı sedan, bazısı hatchback, bazısı aile tipi, bazısı da spor modeller. Aralarındaki farklar genelde lastik türleri, silindir miktarı (V4 ve V6 motor gibi) ve egzos sistemi gibi basit şeyler oluyor. Ama her arabada yaklaşık 150 sökülüp takılabilir parça olduğunu düşünürseniz bazı işler sizi çok uğraştırıyor. Mesela egzos manifoldunu sökmek için arabayı lift ile kaldırıp, en gerideki muffler’dan başlayarak, her biri dörder vida ile tutturulmuş yaklaşık 5-6 parça ve boru sökmeniz lazım. Egzos manifoldu değiştirme işi gelirse Allah yardımcınız olsun, ne diyelim? Arabanın çeşitli yerlerindeki her parçasına ancak belli noktalardan ulaşabiliyorsunuz. Mesela süspansiyonları sökmek için lastiği ve arkasındaki denge kollarını ve aksı komple sökmeniz lazım. Bazı parçalara ise sadece arabayı kaldırıp altına girerek erişebiliyorsunuz. Motorda tonla parça olmasına rağmen bazı parçalar sökülemiyor, motor bloğu ve silindirler gibi. Bazen de sorun küçük bir bujide olabiliyor ve bakmayı atlarsanız sizi deli edebiliyor. O zaman da yetiş İnternet ipuçları!

Oyunun başlarında genelde araçtaki sorunları veya değişecek parçaları, iş formunda direk görebiliyorsunuz. Şunu değiştir, bunu kontrol et gibi. İlerleyen bölümlerde ise karşınıza neyinin bozuk olduğu belli olmayan arabalar gelmeye başlıyor. Kaputu açıp bir parçayı incelediğinizde, parçanın hasar veya aşınma durumuna göre renk değiştirdiğini görüyorsunuz. Parça yeşilse sağlamdır, sarıysa fena değil, turuncuysa şimdilik idare eder ve kırmızysa mutlaka değişmesi lazım şeklinde. Her bir tamir işi için parayı önceden alıyorsunuz ve bu para değişmesi gereken parçalara yetiyor. Kafanıza göre az ve orta yıpranmış tüm parçaları değiştirmeye kalkarsanız ikinci işte iflas edersiniz, benden söylemesi. Yani eğer bir parça kırmızı durumda değilse değiştirmek zorunda değilsiniz. Sorunlu parçaları ise garajdaki bilgisayarınızdan online olarak sipariş edebiliyorsunuz. İsterseniz sıfır alıp daha çok para ödersniz, isterseniz de ikinci el alıp biraz kar etmeye çalışabilirsiniz ama ikinci elde alacağınız parçanın kalite durumunu önceden bilemiyorsunuz, ufak bir kumar yani. Ayrıca arabalardan söktüğünüz eski parçaları da az bir paraya satabiliyorsunuz. Son olarak bazı parçaların garajdaki tamir masasında ucuza tamir edilebildiğini de ekleyelim. Oyunda herhangi bir şeyi eksik yaparsanız veya işi eksik parça ise tamamlamaya çalışırsanız (mesela söktüğünüz aküyü geri takmazsanız) görevi asla tamamlayamıyorsunuz ve ilerleyemiyorsunuz, o yüzden ne söküp taktığınıza mutlaka dikkat edin.

Fragtist-CarMechanicSimulator2014-Inceleme-6-752x349

1 2

Görüntülenmeler:
46
İlgili etiketler:
· · · · · · · ·
İlgili Kategoriler
Oyun İnceleme · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com