Kategoriler

Dirt Rally PC İncelemesi

Bazen tavan yapan, arada bir dibe çakılan, oldukça dengesiz bir başarı grafiğine sahip, birçok yarış oyununun eser sahibi sevgili Codemasters ekibi yeni oyunları Dirt Rally ile yeniden aramızda.

Bazen tavan yapan, arada bir dibe çakılan, oldukça dengesiz bir başarı grafiğine sahip, birçok yarış oyununun eser sahibi sevgili Codemasters ekibi yeni oyunları Dirt Rally ile yeniden aramızda. Aslında Dirt Rally uzun bir süre önce Erken Erişim seçeneğiyle sessiz sakin çıkışını yapmıştı. Gün geçtikçe gelişen oyun yapısı, artan araç ve mekân kataloğu, giderilen eksiklikler derken sonunda resmi çıkışını yaptı. Bizeyse oturup oyunu saatlerce oynaması kaldı. Çayınızı/kahvenizi kapın, buyurun beraber inceleyelim!

fragtist_dirtrally_1

Serinin yeni üyesi, hem tekli oyuncu bölümlerinde hem de çoklu oyuncu seçeneklerinde Rally, Hillclimb ve Rallycross olmak üzere 3 temel stilde yarışabilmemize imkân veriyor. Dilersek bir şampiyonaya katılıp zirveye adım adım ilerleyebiliyor, dilersek diğer oyuncularla da kapışabiliyoruz. İşin güzel yanıysa, klasik yarışların dışında günlük, haftalık ve aylık olarak yenilenen dinamik etkinlikler de oyunda yerini almış durumda. Peki, bu etkinliğin dünya çapında oluşturulan lider tablosu dışında ne yararı var? Tabii ki her şey duygusal! Her yarışın sonunda elde ettiğimiz performansımıza göre bir miktar kredi kazanıyoruz. Biriktirdiğimiz krediler sayesindeyse yeni araçlar alıp, farklı yarışlara katılabiliyor veya biraz sonra detaylıca bahsedeceğim teknik ekibimizi geliştirebiliyoruz. Etkinliklerin özelliğiyse bu konuda biraz daha cömert davranması hepsi bu. Açıkçası Dirt Rally’nin, sayısı her geçen gün artan, 40 civarı araç ve 50’ye yakın etap seçeneğiyle oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğunu düşünürsek, kredi peşinde etkinlik kovalamak pek de mantıksız sayılmaz. Buna bir de arkadaşlarla kapışmanın verdiği hazzı eklersek yeme de yanında yat desek yeridir.

fragtist_dirtrally_2

Yarış sırasında alınan hasarları gidermek için etaplar arası tamir seçeneği bulunuyor. Araçlarda tamire uygun olarak tekerlerden motora, frenden radyatöre kadar tam 9 parça bulunuyor ve her parçanın sağlamlık derecesi yüz üzerinden değerlendirilmiş. Yarışa sağlam bir şekilde devam edebilmek için bu parçaları elden geçirmemiz ve mümkün olduğu kadar iyi yenilememiz gerekiyor. Bunun içinse yalnızca 30 dakikalık bir bakım süremiz bulunuyor. Eğer bu süreyi görmezden gelip aşarsanız ise, aştığınız her saniye total zamanınıza artı olarak yazılıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Her birim tamirin ayrı bir süresi olduğu ve elimizdeki sürenin kısıtlı olduğunu düşünürsek, sıradaki etaba göre bir öncelik planı yapmamız gerekiyor. X parçası o anki bölüm için çok önemliyken, tamir önceliğini Y parçasına vermek pek mantıklı değil anlayacağınız. Tamir sürelerini etkileyen bir diğer faktörse mühendis ekibimiz. Takımımızda başlangıçta 1 ekip şefi ve 1 mühendis varken, yarışlara katıldıkça bu sayıyı artırabiliyoruz. Daha iyi mühendisleri belirli ücretler karşılığında ekibimize katabiliyor, yarışlarda güzel bir avantaj elde edebiliyoruz.

fragtist_dirtrally_3

Fragtist_DirtRally_Playstore

1 2

Görüntülenmeler:
156
İlgili etiketler:
· · · · · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Oyun İnceleme · PC · Playstore
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com