Kategoriler

DOTA 2 İncelemesi

Oyunumuz farklı tatlar arayanlar için çeşitli oyun bölümlerine ayrılmış durumda. Bu bölümler Matchmaking, Private Lobby ve Quests olmak üzere 3 başlık halinde belirlenmiş. Matchmaking başlığı altında All Pick, Single Draft, Captain’s Mode, Random Draft, Least Played, All Random ve Limited Heroes isimlerini alan 7 farklı oyun modumuz mevcut. Bunlardan kimisi bütün kahramanlar arasından seçim yapmanızı sağlarken, kimisi oyunu bir turnuva havasında oynamanız için yapılmış. Çeşit bol anlayacağınız. Diğer başlıklardan Private Lobby arkadaşlarınızla birlikte oynamanız için özel odalar kurmanızı sağlarken, Quests yeni oyuncular için kısa bir hikaye ve oyun mekaniklerini anlatan bir oyun sunuyor. Bu sayede ilk kez bir MOBA türü oynuyor olsanız bile yabancılık çekmiyor, oyunu temel olarak hemen öğrenebiliyorsunuz. Gayet hoş bir özellik. Bunların yanındaysa geçici olaraksa Compendium başlığı eklenmiş durumda. Compendium maçları, International 2013 turnuva elemelerindeki maçlardan birini sizin canlandırmanıza imkan veriyor. Acaba o zaman yenilmiş olan takım aslında kazanabilir miydi?

  Başta belirttiğim gibi DOTA 2 tamamen yenilenmiş grafiklerle, göz alıcı görsellerle birlikte sunuluyor. Ancak bununla yetinemeyenler içinse kahramanlardan, spikerlere kadar birçok öğe kişiselleştirilebilir halde. Oyunun mağazasından alabileceğiniz kahramanlara özel birçok kıyafet sayesinde kahramanınızı baştan aşağı yenileyebilir, etkileyici görünümler sayesinde karşınızdakini korkutabilirsiniz. Yalnız baştan belirtelim yanlış anlaşılmasın, bu eşyalar görünüm dışında oyuna kesinlikle etki etmiyor. Yetenekleriniz artmıyor, karakteriniz güçlenmiyor, daha hızlı hareket etmiyor, sadece farklı bir görünüm sağlıyor hepsi bu. Yani Pay2Win(Öde kazan!) durumu söz konusu değil. Bu kıyafetlerin yanındaysa oyunun mağazasından, çeşitli kuryeler, arayüzler, spikerler alıp oyunu daha eğlenceli bir hale getirebilir, turnuva biletleri satın alıp ünlü takımların maçlarını izleyebilirsiniz.

dota2_store_shot892 (Copy)

 Peki, bu ürünlere sahip olmak için illa para harcamanız mı gerekiyor? Kesinlikle hayır! Her oyun bitiminde oyunculara, rasgele olmak üzere, eşya düşme ihtimali var. Bu eşya bir kahraman için kıyafet parçası da olabilir, bir spiker de, efsanevi bir kurye de. Bu ihtimalin %100 olduğu tek zaman ise profiliniz seviye atladığı oyun sonları. Evet, kahramanımızın yanında biz de seviye atlıyoruz. Her oyun profilimiz bir miktar Battle Point kazanıyor ve her 1000 puan ile seviyemiz yükseliyor. Bunun yanındaysa eşya kazanmanın bir diğer yolu, oyuncularla takas yapmak. Kullanmadığınız eşyaları, başkalarıyla takas ederek istediğiniz eşyalara sahip olabilir veya kahramanın tipini önemsemeyen arkadaşlarınızın eşyalarına el koyabilirsiniz. 🙂 Ürün çeşitliliği ve diğer oyuncularla etkileşim konusunda Valve her zamanki formundan ödün vermiyor anlayacağınız.

 Hazır oyun sonu ödüllerden bahsetmişken cezalardan da bahsetmesek olmaz. Maç sonlanmadan oyundan ayrılmanız, diğer oyunculara hakaret içerikli mesajlar atmanız, kahraman yeteneklerini kötüye kullanmanız, bilerek kendinizi öldürtüp takımınızın yenilmesine yol açmanız gibi sebepler belirli süreliğine sizi Düşük Öncelik (Low Priority) Havuzuna gönderir. Havuzlar, oyun aramalarında mümkün olduğu kadar eşit tecrübeli oyuncuların birbiriyle oynamasını sağlamak amaçlı yapılmış bir oyun arama sistemidir. Düşük (Low), Normal ve Yüksek (High) olmak üzere 3 seviye bulunur ve yeriniz galibiyet/yenilgi oranıyla belirlenir. Her oyuncu Normal seviyesinde oyuna dahil olur ve zamanla yeri değişebilir. Bu havuzlardan Düşük Öncelik, ceza havuzu olarak bilinir, maç bulmak genelde uzun sürer ve bu havuzda iken yaptığınız maçlar sonucu Battle Point kazanamaz, eşya düşüremezsiniz. Kaliteli oyun zevki için yapılmış güzel bir sistem.

Lina-Slayer-DoTa-2-Hero-Wallpaper (Copy)

 Evet, aslında genel olarak baktığınızda DOTA 2 diyalogsuz bir RPG havasında ilerliyor. Belirlediğimiz bir taktiğe ve rakip takımın kahraman seçimlerine göre grubumuzu oluşturuyor, eşyalarımız ve yeteneklerimiz sayesinde güçleniyor, Ancient adı verilen rakibimizin “ana binasını” yok etmeye çalışırken bir yandan da kendimizinkini korumaya çalışıyoruz. Eğlenceli ve 24 saat canlı oyun yapısıyla bir bağımlılık merkezi. Üstelik ücretsiz olması ve Türkçe desteği sunması en büyük artılarından biri. Eğer bolca boş zamanınız varsa ve arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz ücretsiz bir oyun arıyorsanız DOTA 2 sizin için biçilmiş kaftan. İstediğiniz zaman Steam üzerinden indirebilir, DOTA evrenine adım atabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler efendim!

1 2 3

Görüntülenmeler:
227
İlgili etiketler:
· · · · ·
İlgili Kategoriler
Oyun İnceleme · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com