Şimdi, gelelim fasulyenin faydalarına: Escape Dead Island nasıldır, nasıl oynanır?
Escape Dead Island, serinin önceki oyunları gibi gerçekçi grafiklere sahip değil. Cel-shaded denilen, 3 boyutlu nesnelerin kenarlarına kalın çizgiler atılarak hazırlanan grafik tarzına sahip. Daha bir çizgiroman havası verilmeye çalışıldığı için renk paletleri ve modeller sade tutulmuş. Bu yüzden adadaki tüm grafikler, karakterler ve zombiler önceki oyunlardakine göre daha bir çiğ (iyi pişirilmemiş anlamında…). Bazı yerlerde arada giren ve önceden olup biteni anlatan sahneler ise direk çizgi roman gibi hazırlanmış karelerden oluşuyor. Fragmanlardan zaten bunu açıkça görebiliyorsunuz.
Hatta yukarıda gördüğünüz gibi, aksiyon sahnelerine ses efektleri dışında çizgi roman tarzında efekt yazıları da eşlik ediyor. “BLAM”, “KAPOW”, “CRASH”, “HSSSSSHHHH” gibi efektler görünce şaşırmayın. Bunlara bakarak, bu tarzı sevip sevmediğinize göre önden oyuna bir puan verebilirsiniz. Bazı oyuncular ultra-gerçekçi grafik tarzını sever, bazısı ile daha karikatürize bir tarzdan hoşlanır. Eğer bahsettiğimiz gerçekçi tarzı sevenlerdenseniz, bu yazıyı okumayı bırakın ve gidip “Dead Island” ve “Dead Island: Riptide” ikilisini oynayın. Pişman olmayacaksınız.
Escape Dead Island için söylenebilecek bazı olumlu şeyler ve yanında birçok olumsuz şey de var. Bunların madde madde üzerinden geçmek istiyorum. Böylece oyunun oynanışı ile ilgili daha kolay bilgi sahibi olacaksınız diye düşünüyorum. O zaman hemen diğer sayfaya geçelim.