Yetenek ve geliştirmelerin yanında oynanış dinamiklerini biraz daha detaylandırayım. Gizlilik, aksiyon veya menzilli yani okçuluk üzerine farklı kombolar yapabiliyoruz. Sadece Ork öldürme üzerine odaklanacaksak aksiyon kısmına daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Ancak bazı noktalarda menzilli silahımız olan yayımız hayatımızı kurtarıyor. Başka bir Ork’u hedef alıp, arkasında belirebiliyor ve boğazını anında kesebiliyoruz. Her türlü üç oynanışa da ihtiyacımız var. Özellikle sevgili Wraith’imizi sersemletmesi düşmanlarımızı ortadan ikiye ayırırken çok işimize yarıyor.
Trials of War
Trials of War’da, Uruk Kaptanlarını ve Warchief’lerini bitmek bilmeyen bir arenada yenmeye çalışıyoruz. Deneyim puanı kazanmıyoruz. Bunun yerine diğer oyuncuların puanlarını geçmeye çalışıyor ve hikaye moduna katkıda bulunan rünler kazanıyoruz.
Grafik ve müzik
Shadow of Mordor ilk açılışında bizi Galadriel’i canlandıran Cate Blanchett ile baş başa bırakıyor. Onun sesiyle hikayeye ortak oluyor ve ardından Talion’ı seslendiren Troy Baker’ın karizmatik sesine dönüyoruz. Seslendirme ekibi işini çok iyi çıkarmış burada.
Müzikler de tıpkı seslendirme kadar başarılı. Mordor’un karanlık dünyasını yansıtmak o kadar kolay değil sonuçta, ama oyun bunu başarıyor. Garry Schyman ve Monolith’in ortak çalışması olan soundtrack’ler aynı zamanda Yüzüklerin Efendisi esintilerine de sahip.
Oyunun grafik ve kaplamaları yeterince başarılı. Işınlandırma ve gölgelendirme görselliği daha da zenginleştirmiş. Sevgili bilgisayarımın sahip olduğu 8GB ram ve GTX 770 ekran kartı oyunu çok rahat çalıştırdı. İşi biraz daha zorlayarak her şeyi maksimum ayarlara çekince, pırıl pırıl görüntülere sahip oldum.
Shadow of Mordor’u çalıştırmak için minimum sistem gereksinimi
İşletim sistemi: Vista / 7 / 8 (64 bit)
İşlemci: Intel Core i5-750 2.67 GHz / AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz
4 GB Ram
Ekran kartı: GeForce GTX 560 / Radeon HD 6950
DirectX 11