Kategoriler

Nier Automata PC İncelemesi

Nier Automata gibi kaliteli yapımlar kolay kolay çıkmıyor karşımıza. Oyunu merak ediyorsanız detaylar spoilersız olarak incelememizde!

PlatinumGames’in geliştirdiği diğer oyunlara göre bu sefer bu tip savaşlarda daha rahatız. Çünkü düşmanın bize geliyorum dediği ve geldiği an arasında güzel bir boşluk var, rahatlıkla yakalayabiliyoruz. (Ben yine de çok başarılı olduğumu söyleyemem) Savaş esnasında rakiplerimizi havaya fırlatabiliyor ve havada vurmaya devam edebiliyoruz. Kısacası baş döndürücü kombinasyonlarda hareketler çıkartabiliyoruz. Oldukça da keyifli oluyor. Oyunun tabii ki dövüşler kısmında en eğlenceli bölümleri ise boss’lar. Her bir boss’un Dark Souls‘ta olduğu gibi bir varoluş sebebi olması da oldukça keyifli bir nokta.

Tabii Nier:Automata da olay sadece rakipleri patır patır dövmek değil. Beklenmedik bir anda kamera açısı değişerek oyunu bullethell‘e ya da platform‘a çevirebiliyor. işte ilk etapta o an sanki farklı bir oyuna girmişiz gibi hissediyoruz. Ancak oyunun dinamikliği açısından oldukça tatminkar bir oynanışa sebep oluyor.

2B’nin geliştirile bildiğinden bahsetmiştim değil mi? Plug-in chips adı verilen eşyalar ile karakterimizin birçok özelliğini değiştirebiliyor, geliştirebiliyoruz. Zaten 2B üzerine eklenmiş standart çipler (chip) mevcut, bunlar ekranımızda görünen minimap, hit point göstergesi gibi. Bunların yanına XP göstergesi gibi görsel içerikler ekleyebiliyoruz bu çipler sayesinde. Tabii sadece görsel geliştirmeler değil aynı zamanda bizleri saldırı, savunma, yapılan saldırı sonrası alınan ekstra enerji, kombine hareketlerin hasarını arttırma gibi bir çok farklı çip seçeneği de bekliyor. Ancak tahmin edeceğiniz üzere bunların hepsini bir seferde 2B üzerine yüklememiz mümkün değil. Pod’un vereceği hasardan tutunda Pod’un özel silahına kadar bir çok geliştirme yine bu chip’ler sayesinde yapılıyor.

Dediğim gibi, bu çipleri kullanırken hepsini yükleyemiyoruz. Çünkü 2B’nin belirli bir hafıza alanı bulunuyor, bunu bilgisayarımızdaki disk alanı gibi düşünebilirsiniz. Hatta aynı şey bile diyebiliriz. Alan genişlemedikçe belirli bir alandan fazlasına chip yükleyemiyoruz. Bazen bir başka chip’i kullanmak için iki üç tane chipten vaz geçmek zorunda kalıyoruz. Çünkü kapladıkları alanlar farklı boyutlarda. Burada hemen uyarmada fayda var, sakın ama sakın OS Chip’i çıkartmayın ve satmayın yaparsanız 2B direkt olarak ölecektir. OS Chip uzun adı ile Operating System Chip, adından da anlaşılacağı üzere İşletim Sistemi Chip’i 🙂

1 2 3

Görüntülenmeler:
329
İlgili etiketler:
· · · · · · · · · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Oyun İnceleme · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com