Kategoriler

WRC 5 İncelemesi

Çamura batmanın temiz yolu! Yeni nesil yarış simülasyonu WRC 5’i sizin için inceledik!

Oyun seçeneklerine gelecek olursak, önümüzde Solo ve Multiplayer olmak üzere 2 temel bölüm bulunuyor. Solo bölümü Quick Stage, Quick Rally, Career ve Rally School olmak üzere 4’e ayrılmış. Quick Stage ve Quick Rally, adlarından da anlayacağınız üzere klasik hızlı yarış seçenekleri. Career modu ise WRC liglerindeki adım adım yükselme hikâyemizi konu alan güzel bir macera. Ancak istediğimiz ligden maceraya dâhil olamıyor ve sadece J-WRC’den başlayıp, azimle yükselerek diğer liglere geçiş yapabiliyoruz. Bu noktada oyun bize birazcık yardım ediyor. Özellikle kolay ve normal zorluk derecelerinde rakiplerimiz tam anlamıyla bize yol veriyor ve bitiş çizgisine birinci olarak ulaşmamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Haliyle bu durum rahatça ligler arası geçişi de beraberinde getiriyor. Eğer gerçekçi simülasyon yarışlarına aşinaysanız ve heyecanlı bir kariyer geçmişine sahip olmak istiyorsanız, expert zorluk seviyesinde başlamanızda fayda var.

Rally School, oyun hakkında detaylı bir Tutorial. Bu bölüm sayesinde en basit kontrollerden, ralli kurallarına kadar adım adım öğrenmeniz ve oyuna hâkim olmanız sağlanıyor. Görevler arasında atlama, kariyer moduna benzer olarak yine bulunmuyor. Ralli okulumuzdan mezun olabilmeniz için anlatılanları dikkatlice dinlemeniz ve harfi harfine uygulamanız gerekiyor. Açıkçası bu tarz oyunlarda yeni olan oyuncular için oldukça güzel bir seçenek olmuş. Çoklu oyuncu bölümleri ise Online ve Offline olarak ikiye ayrılmış. Online kısmı diğer oyuncularla anlık olarak yarışabileceğiniz bir bölümken, Offline ise oyuncuların hayaletleriyle kapışma imkânı veriyor. Ancak oyun yorumlarının, başta biraz önce bahsetmiş olduğum konular olmak üzere, eksiklerden ötürü pek de parlak olmadığını ve haliyle diğer oyuncuların oyuna temkinli yaklaştığını düşünürsek, Multiplayer için şimdilik ölü bir mod. Zira bir yarış için bekleme süreleri çoğu zaman yarım saati, hadi biraz şanslıysanız 20 dakikayı bulabiliyor.

fragtist_wrc_İnceleme__4

Birçok yarış oyunundan aşina olduğumuz flashback olayı ufak bir farklılıkla da olsa WRC 5 ile yeniden aramızda. Kazaların önüne geçmek veya ufak tefek istenmeyen pozisyonları düzeltmek amacıyla kullanabileceğimiz, kabaca yasal hilemiz olan Rewind sistemi, zamanı geriye sarmak yerine sizi en son Checkpoint noktasına atıyor ve eski hızınızdan değil tamamen yeni bir kalkıştan itibaren yarışa devam ediyorsunuz. Haliyle bu da beraberinde kalkıştan kaynaklanan zaman kaybını ve gidilmiş o kadar yolun yeniden alınmasına sebep oluyor. Anlayacağınız yapımcılar bu sistemle “Kaza yaparsan geri dönebilirsin, tabi ‘ufacık’ bir kayıpla!” mesajını da beraberinde sunmuş. Olmuş mu? Olmamış!

fragtist_wrc_İnceleme__6

WRC 5 görseller konusunda rakiplerini sollayacak bir seviyede bulunmuyor olsa da, arada bir ortaya çıkan buglar dışında gayet başarılı. Gerek parkur tasarımları gerekse hava koşulları güzel bir şekilde yansıtılmış. Özellikle gece yarışları o atmosferi hissetmenizi ve kaza korkusunu etkili bir şekilde yaşamanıza sebep oluyor (Malum Rewind sistemini düşününce kaza yapmamakta fayda var). Ancak aynı başarı ne yazık ki sesler konusunda gösterilmemiş. Motor ve yol sesleri, araç üstü kameradan kabul edilebilir bir seviyede ancak kokpit kamerasında durum tam anlamıyla rezalet. Kafanızda canlandırabilmeniz için durumu şöyle özetleyim. Düşünün ki 200 km hızla bir spor arabanın içindesiniz, yol engebeli olsa da hava püfür püfür. Hızın getirdiği bir tatlı bir heyecan var içinizde ancak o da ne bir gariplik var ortada! Motordan öyle bir ses geliyor ki sanki arka koltukta biri blenderda soğan çekiyor! O derece rahatsız edici ve alakasız. Hızın getirdiği o adrenalin soğanla birlikte blenderda kaybolup gidiyor, geriyeyse “Turn Right! Jump! Turn Left!” diye robotik bir sesle size eşlik eden yardımcı pilot kalıyor. Evet, ses konusundaki çuvallama bitmedi devam ediyor. Her ne kadar yardımcı pilotumuzu kadın veya erkek olarak seçebiliyor olsak da sesin robotikliği ve kes/yapıştır hissi aynı kalıyor.

Velhasıl kelam WRC 5, oldukça iddialı bir ralli oyunu olarak çıkmasına rağmen ortalama bir yapım olarak karşılıyor bizi. Her ne kadar gelen yamalara rağmen, hala birkaç eksiği olsa da bunların birçoğu yine yamalarla halledilebilecek seviyede. Rakiplerine nazaran ise daha kolay ve detaysız bir yapıya sahip. Anlayacağınız eğer bol detaylı bir yarış simülasyonu arıyorsanız bu oyun size göre değil. Ancak fazla detay beklemeyen, daha casual bir oyun arayanlardansanız tercih edilebilir. Eğer siz de kendinizi bu grupta sayıyorsanız oyunu Playstore üzerinden edinebilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][review_summary title=”DEĞERLENDİRME” summary=”Eğer detaylı bir simülasyon değil basit eğlence arıyorsanız tercih edilebilir.” positives=”Rakiplerine nazaran basit yapı
Tüm WRC lisansları
Zengin parkur ve yarışçı seçenekleri
Öğretici Rally School modu” negatives=”Direksiyon desteği çok kısıtlı
Grafik buglarının can sıkması
Yetersiz FFB seçenekleri
Başarısız Rewind sistemi”][/review_summary][/vc_column][/vc_row]

1 2

Görüntülenmeler:
494
İlgili etiketler:
· · · · · · · · · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Oyun İnceleme · PC · Playstore
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com