Idealens K2, tasarım itibariyle bir kablo veya telefon kullanma zorunluluğunu ortadan kaldıracak.
VR yani Sanal Gerçeklik konusu daha geniş kitlelere yayılmadan teknoloji konusunda basamak atlayacak gibi görünüyor. Intel’in bir buçuk ay önce yaptığı açıklamada VR gözlükleri kablolardan kurtaracak bir alt yapı kurduklarını söylemişti. Bugün ise Idealens K2 konuya sadece kabloları değil cep telefonunu da kattı.
Bildiğiniz gibi Alienware, HP ve MSI gibi markalar, bir sırt çantasına sığdırdıkları çözümlerle kullanıcıları mobil hale getirmişlerdi. Fakat Idealens K2 daha farklı bir yol sunuyor. Bu gözlükte HD, 1920 x 1080 OLED ekran, 128GB’Lık bir kart girişi ve Bluetooth desteği olacak. Ayrıca yine gözlük üzerinde bir İşlemci ve grafik işlemci desteği de verilecek. Toplam 2 saatlik bir şarj süresine sahip olacak.
Şarj bitince pil değiştirebilecek miyiz yoksa yine kabloya mı bağlı kalacağız gibi bir çok sorunun cevabı ise net değil.
Bu çözümün bir oyuncu bilgisayarı kadar güçlü olacağını düşünmek zor. Ama daha mobil olduğu kesin.
Ürünün ne zaman çıkacağıyla ilgili bir açıklama henüz yok. Ama biz takipteyiz.