Kategoriler

Anno 2205 İncelemesi

Ay’ın karanlık yüzü hiç bu kadar aydınlık olmamıştı! Efsane seri Anno’nun yeni oyununu sizin için inceledik!

Bütçemize destek olmaları ve Ay yolculuğunda bize eşlik etmeleri dışındaysa görevlerin çok önemli bir amacı daha var: Oyunu öğretmek. “Şundan şu kadar üret.”, “Bunu şuraya götür.” gibi oldukça kolay bir seviyede başlayan görevler adım adım zorlaşıyor ve oyunun detaylarını size öğretiyor. Bu sayede bir anda kendinizi karmaşık bir yapının içinde bulmuyorsunuz. Görevlerin adım adım zorlaşması ve detayları ufak parçalar halinde sunması sayesinde bu mini Tutorial’dan sıkılmıyor, aksine bayağı da eğlenebiliyorsunuz. Oyunu daha detaylı öğrenmek veya belli bir yerde takıldığınızda yardım almak isteyenler içinse bir ek Tutorial seçeneği daha bulunuyor. Ayarlardan dilediğiniz zaman açıp kapayabileceğiniz bu özellik sayesinde, oyun sırasında tavsiyeler alabilir ve sakin bir şekilde oyununuza devam edebilirsiniz.

fragtist_anno2205_2

Oyunda Standart, Advanced ve Expert olmak üzere 3 adet zorluk seviyemiz bulunuyor. Standart zorlukta yüksek miktar para, arttırılmış kaynak kazanımı ve her çalışan işçi için ek gelir elde ediyor, iflas durumlarında ise karşılıksız kredilerle durumu kurtarabiliyoruz. Advanced ise çoğu oyunun Normal seviyesine denk. Çalışanlardan ve kaynak üretiminden gelen miktarlar sabit, başlangıç bütçemiz orta seviyede ve iflas durumlarında ise ancak durumumuz çaresizse kredi veriliyor. Expert ise azaltılmış gelir, işçi getirisi ve kaynak çıktısı demek. İflas durumlarında ise dükkânı kapatıp gitmeniz ve Ay hayalinizi rafa kaldırmanız gerekiyor. Bu temel zorlukların yanındaysa, dilersek kendi zorluk seviyemizi yaratabiliyoruz. Kendi zorluk seviyemiz içinse, kaynak üretim miktarı, kredi durumu, işçi getirisi, askeri üstünlük, bina yıkımından gelen kaynak miktarı gibi detaylı bir ayar seçeneğimiz bulunuyor. Standart kuralları sevmeyen oyuncular için güzel bir deneyim olabilir.

fragtist_anno2205_3

Oyunun güzel yanlarından biriyse haritaların oynanışa oldukça etki etmesi. Haritalar temelde, büyüklük, üretim alanları ve yan görev ödülleri seçenekleriyle sınıflandırılmış. Yaptığımız seçimlere göre, görevler sonunda ödül olarak nadir elementler, yeni çevre dizayn ögeleri veya ekstra enerji kazanabiliyoruz. Tabi bu seçimin oyuna etkisi oldukça kısıtlı. Asıl strateji farklılıklarıysa iklimlerle birlikte geliyor. Alışkın olduğumuz dünya ikliminde sessiz sakin üretim yapıp yaşarken, buzul iklimde sıcağı korumaya ve donmadan yaşamaya çalışıyoruz. Asıl amacımız olan Ay’a ulaştığımızda ise önceliği koruyucu kalkanlara ve tamamen hayatta kalma temalı bir stratejiye vermemiz gerekiyor. Tüm bunlara ek olaraksa, askeri görevlere katılma, şehirlerarası geçiş yapabilme ve konfederasyonla görüşme imkânı sunan bir de genel strateji haritamız bulunuyor. Blue Byte harita çeşitliliği konusunda oldukça güzel bir iş çıkarmış.

fragtist_anno2205_4

Biraz önce de değindiğim gibi haritaların yüz ölçümleri kısıtlı ve bu durumda sınırlı üretim seçeneklerini beraberinde getiriyor. Hem bu açığı gidermek, hem de yeni strateji seçenekleri sağlamak içinse çözüm modül sisteminde bulunmuş. Üretim merkezleri kurulduktan sonra çeşitli modüllerle bu binaları geliştirebiliyor ve kısıtlı alandan maksimum verim elde edebiliyoruz. Binaların modül çeşit sayısıysa 3 ve 4 olarak, binadan binaya değişiyor. Bunlardan ana üretim modülü gelen kaynak miktarını artırırken, Drone Hive modülü işçi giderlerini azaltıyor. Accumulator Unit, üretim esnasında kullanılan enerji miktarını azaltırken, Storage Depot modülüyse üretilen ürünleri depolayarak lojistik sistemi üzerindeki yükü hafifletiyor. Her üretim merkezi 3 ile 5 arasında modül kullanımına izin veriyor. Şehrinizin değişen ihtiyaçlarına göre istediğiniz zaman bu modüller arasında geçiş yapmanız ve yeni bir strateji izlemeniz mümkün.

1 2 3

Görüntülenmeler:
100
İlgili etiketler:
· · · · · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Oyun İnceleme · PC · Playstore
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com