Kategoriler

Nokia Lumia 630 İncelemesi

Bunu her Nokia telefon incelemesinde yapmak gibi kötü bir huyum var ama yine de kendimi tutamıyorum.

Eski Nokia telefonlar aklıma geldikçe ve Nokia ile olan tüm o geçmişimi düşündükçe, Microsoft’un Nokia’nın cihazlar ve hizmetler operasyonunu satın almış olması; bunun yanı sıra mobil cihazlarda Nokia ismini bitireceği söylentileri falan kendimi garip hissetmeme neden oluyor. Hele ki o Espoo’daki merkez binasından Nokia ismi kaldırıldı da, yerine Microsoft logosu takıldı ya… Eminim eski Nokia severlerin içinden bir şeyler kopmuştur o resmi gördüklerinde.

Neyse, lafı fazla uzatmanın da alemi yok. Sonuç olarak Microsoft’a gitti, yabancıya gitmedi firma. Ayrıca Symbian’ın son dönemlerinde otomatiğe bağlamış olarak birbirinin aynısı zibilyar tane cihaz piyasaya süren Nokia yerine çok daha aklı başında ve mantıklı telefonlar üreten bir Nokia geldi. Nokia Lumia 630 da, bu yeni Nokia’nın yeni ve güzel telefonlarından sadece biri. Bakalım hangi açılardan kalbimizi çalmayı başardı eski Finli, yeni Amerikan.

nokia-lumia-630-3

RENK CÜMBÜŞÜ
9.2mm kalınlığa sahip olan telefonumuz, Lumia serisinin en beğenilen özelliğiyle; birbirinden parlak ve hayat dolu renk seçenekleriyle geliyor. Bizim incelediğimiz ürün turuncuydu; ancak bu seçeneğin yanı sıra yeşil, sarı, beyaz ve siyah renklere de sahip. Belki siyah olan versiyon hariç, diğerleri cebinizden çıkardığınızda dikkat çekecek türden renkler (özellikle de turuncu ve yeşil olan).

Daha önce karşımıza çıkan pek çok Lumia modelinde olduğu gibi 630’da da çıkarılabilen, ancak çıkarılabildiğini hiç belli etmeyen kapak sistemiyle geliyor. Bunun artılarını biliyorsunuz; tasarım bütünlüğünü hiç bozmadan, pil değiştirebilme olanağı ve çizilen/kırılan kapakları değiştirdiğiniz anda yepyeni bir telefon almışçasına bir his vermesi benim ilk olarak aklıma gelen artılardan mesela. Malzeme kalitesi de üst seviye olan telefon, özellikle benzer fiyat aralığında bulunan Android’li telefonlarla kıyaslanınca gayet premium bir ürün olduğu hissini kolaylıkla verebiliyor. Bu hissi vermesinin diğer nedenleri arasında, ön ve arkada bulunan Nokia logolarının pek fazla dikkat çekmeyecek şekilde renklendirilmiş olması. Windows dokunmatik tuşları da ortadan kaldırıldığı için, kendisi şıklığı ve sadeliğiyle göz kamaştırıyor.

Windows Phone 8.1 işletim sistemi kullanan Nokia Lumia 630, abilerinin yapabildiği pek çok şeyi yapabiliyor. Hatta fiyatını düşününce, boyundan büyük işler yaptığı bile söylenebilir. Windows Phone’un bir diğer güzelliği de, donanımın düşük seviye olduğunu anımsatmayacak ölçüde performanslı çalışıyor olması biliyorsunuz. Bu da karşımıza, cihazla gösterdiği renk bütünlüğü ve donanımı iyi kullanmasıyla “Olmuş.” bir ürün ortaya çıkmasını sağlıyor. En azından o hissi çok rahat bir biçimde alabiliyorsunuz.

1 2 3

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com