Kategoriler

MSI Z97 GAMING 5 Anakart İncelemesi

“Deli gibi oyun oynuyorsunuz ve yeni bir oyuncu bilgisayar toplamak istiyorsunuz. Cebinizde de anakart için harcayacak 450-500TL civarı bir para var. Bu amaçla bir bilgisayar mağazasında dolaşırken MSI Z97 GAMING 5’le karşılaşıyorsunuz. Tam bu sırada aklınıza geliyor ve “Fragtist kesin incelemiştir, bir bakayım diyerek cebinizden Galaxy S5’i çıkarıyorsunuz. İşte şimdi, Fragtist’i açtığınızda okuyacağınız incelemeyi yazıyorum aşağıda. Kulak verin.”

EJDERHA MI O?
Aynen öyle sevgili Fragtist takipçileri, ejderha. Bileniniz biliyordur zaten; MSI’ın oyuncu tüm ürünleri, yırtıcı bir ejderha logolu “Gaming ‘G’ Series” markası altında toplanmış durumda. Firma, uzunca bir süredir bu seri altında dizüstü/masaüstü bilgisayarlar, ekran kartları ve anakartlar geliştiriyor ve bu ürünler gayet de başarılı oluyor.

Bu serinin son neferlerinden biri, MSA Z97 GAMING 5 anakartsa, malumunuz bugünkü asıl konumuz. O nedenle ufaktan konuya girmek istiyorum izninizle.

KIRMIZII!! SİYAAAH!!!
MSI’ın bizlerle buluşturduğu oyuncu serisi ürünlerinin en bilinen özelliği, ağırlıklı olarak kırmızı ve siyah renklere sahip olması. E doğal olarak burada da bu gelenek değişmiyor. Board’un kendisi siyah; soğutucularıysa hem siyah hem de kırmızı rengi barındırıyorlar. Oldukça sade bir tasarımı olan Z97 GAMING 5, yine de yırtıcılığından bir şey kaybetmiş görünmüyor; ki onun asıl yırtıcılığı performansından geliyor zaten. O zaman teknik özelliklerine bakalım mı hep birlikte? (Elbette, kutudan çıkan sticker’ kasanıza yapıştırmanızı bekleyebilirim.)

4. ve 5. nesil Intel Core, Pentium ve Celeron işlemciler için LGA 1150 soket
Intel Z97 çipset
32GB ve 3200MHz’e kadar destekleyen, Çift Kanal ve XMP destekli 4 adet DIMM yuvası
3 adet PCIe 3.0 x16 slotu (x16, x8/x8 ya da x8/x4/x4 modlarında kullanılabilir)
4 adet PCIe 2.0 x1 slotu
6 adet SATA 6Gb/s
M.2 ve SATA Express desteği
3-Yollu AMD CrossFire ve 2-Yollu NVIDIA SLI
Realtek ALC1150 7.1 kanal ses
Killer E2205 Gigabit LAN kontrolcüsü

Anakartımızın genel özellikleri böyle arkadaşlar. Şaşırtıcı bir şey yok, ancak istediğimiz pek çok şey de mevcut. Bilmeyen takipçilerimiz için Killer E2205 Gigabit LAN kontrolcüsünden bahsetmek isterim tabi ki kısaca. Qualcomm’un geliştirdiği Killer E2205’in olayı, oyun oynarken veyahut stream yaparken veri paketlerini ayarlaması ve böylece bu iki konuda en optimal performansı bize sunması. Teoride kulağa hoş geldiği kadar, pratikte de gayet işe yarayan bir özellik.

fragtist-msi-z97-gaming-5-6

1 2 3 4

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com