ZenBook Duo’lar Asus’un yenilikçi ve farklı tutkusunun son meyvesi, iki ekranlı modern ve güçlü dizüstü bilgisayarlar.
İki ekranlı notebook olur mu?
İki ekrana sahip cihazın ana olanı 14 inç boyutunda demiştik. Ayrıca IPS bir panel kullanan Asus bu panelin de sRGB renk gamutunun %100’ünü karşıladığını belirtiyor. Full HD çözünürlüğe sahip ekran, gerek renkler, gerekse de keskinlik açısından bekleneni fazlasıyla karşılıyor. Burada özellikle belirtmek isteyeceğim nokta, ana ekranın mat ve parlamaz bir yüzeye sahip olması ki bu günümüz dizüstü bilgisayarlarında çokta sık gördüğümüz bir özellik değil. Ancak ana ekranla ilgili asıl önemli detay, bizim incelediğimiz modelde dokunmatik özelliğinin ne yazık ki yer almaması. Fakat güzel haber aslında bunun kullanıcıya bırakılan bir seçenek olarak sunulmuş olması. Zira ZenBook Duo modelinin varyasyonları içerisinde dokunmatik ana ekrana sahip seçeneklerde mevcut.
Ekran kasa oranının %90 üzerinde olduğu belirtilmiş. Ayrıca Windows Hello özelliğini destekleyen kızılötesi kamera ekranın hemen üst kısmında yer alıyor. 720p çözünürlüğe sahip bu kamera standart bir webcam’den öteye geçemiyor fakat işinizi görmeye de yetiyor.
EXIT THE GUNGEON | ZİNDANDAN’DAN KAÇIŞ
Asus ZenBook Duo UX481
Gelelim ScreenPad Plus adında ki ve ana ekranın hemen altından devam ediyormuş izlenimi bırakan ikinci ekranın özelliklerine. 12,6 inç boyutunda ki bu ekran; ana ekran ile aynı genişlikte ve 1920×515 piksel bir çözünürlüğe sahip. Bu ekranın, ana ekran ile aynı yatay çözünürlüğüne sahip olması, pencereleri bir ekrandan diğerine sürüklerken oluşabilecek garip yeniden boyutlandırma sorunlarını önlemiş oluyor. Ayrıca ScreenPad’de tıpkı ana ekranda olduğu gibi, parlamayı ve yansımayı azaltmak için mat bir yüzeye sahip. Her ne kadar parlamayı ve yansımayı azaltmada etkili olsa da, ScreenPad Plus ekranı özellikle parlak ışıklı yerlerde tam parlaklıkta bile loş görünebiliyor. Dolayısı ile bu ikincil ekranı görmek zaman zaman zor olabiliyor. Son olarak belirtmeden geçmeyelim, tabii ki ScreenPad Plus ekranı dokunmatik girişleri destekliyor. Böylece esas hünerleri bu sayede ortaya çıkan bilgisayarın aslında en dikkat çekici kısmı sahip olduğu bu ikincil ve dokunmatik ekran diyebiliriz.
Bu ekranla ilgili yapabileceklerinizi daha ayrıntılı şekilde görebilmek adına yazının başında bahsettiğim ve Fragtist Youtube kanalı üzerinden yayınladığımız UX581 modelinin incelemesine göz atabilirsiniz. Zira küçük model ile kullanım senaryoları bakımından hiçbir farkı bulunmuyor. Fakat yine de ana ekranın dokunmatik olmadığı modellerde, her iki ekranın beraber kullanımını etkileyen, doğal unsurlar söz konusu olacaktır. Dolayısı ile tercihinizi yaparken, kişisel kullanım beklentilerinizi iyi değerlendirmekte yarar olacağını düşünüyorum.
Hyperx Cloud Flight S Kulaklık İncelemesi | Kablosuz Olması Daha mı İyi?