Hatta bir ara “Breach” ismini de düşünmüşlerdi fakat bu isim 2011 yılında Atomic Games tarafından geliştirilen FPS oyunu için seçilmişti bile. Grant’ın üstüne basarak söylediği ise, bu tip terimler yanlarında bir sürü telif hakkı işi de getiriyor bunun yanında arama motorları için de berbat bir seçim olacaktı. “Cosmic Harvest” üzerinde de bir süre durmuşlar, neyse ki vazgeçmişler.
Bunun dışında farklı kelimeleri bir araya getirip farklı bir isim de oluşturmaya çalışmışlar, ki bu oyun yapımcılarının çok sevdiği bir şey. Skyrim ve Minecraft da bunlara birer örnek. Bu çalışma haliyle geliştiricilerin kendi yaratıcılıklarını ortaya dökmesine ve yeni isimler bulmasına da yarıyor.
Oldukça cefalı bir süreçten sonra ekip, Prismata’da karar kılmış. Grant’a göre; “Prismata kulağa oldukça hoş gelen, dış uzay ve saldırgan kavramlarla uyumlu kıvrak ve keskin bir izlenim uyandırıyor. Anlamsal olarak baktığımızda, ‘-prism’ morfemi bilinçli ve bilinçaltı bir çağrışım yaptırıyor. Prismata söylemesi ve göreceli olarak da telaffuzu kolay bir isim. Bunlar da bir oyunu isimlendirmek için çok önemli kriterlerdir.”
Görüldüğü üzere Grant ve ekibi, oyuna isim bulmak için çok uzun bir zaman harcamış. Eğer bağımsız bir geliştiriciyseniz tüm yaratıcı uğraşlarda olduğu gibi, bir oyuna isim vermek için de sıkı bir çalışmanın yanında birazcık da şansa ihtiyacınız olduğunuzu da ekliyor.
Sonuç olarak bir oyun ortaya çıkarmak için sadece grafik motoru, senaryo ve kurgu gerekmiyor. Çalışmalarınızın akılda kalıcı olmasını ve ilgi çekmesini istersiniz. Eminim aranızdan bazıları sırf ismi ilginç diye oyun almıştır. Kendimden örnek vermem gerekirse “Fahrenheit” da hem ismi hem de kapak tasarımıyla beni kendine çeken bir oyun olmuştu.