Kategoriler

Logitech G910 Orion Spark İncelemesi

DİĞER TASARIM NOTLARI
Klavye, G710+’ın aksine daha yuvarlak hatlara sahip. Bunun, tasarıma olumlu ya da olumsuz bir etkisi yok, tamamen kişisel zevk meselesi.

Ayakları kapalıyken çok da büyük bir eğimde durmayan mekanik klavye, ayakları açıldığındaysa yeterli eğimi sağlıyor. Hem kendi üzerinde, hem ayaklarının altında, hem de ARX dock’unun altında kaymaz silikon tabanların olduğunu belirtmeliyim. 1,5kg’luk bu klavye, rahat rahat yerinden kaymıyor; yalnız ayaklar kapalıyken saçma bir durum ortaya çıkıyor. Az önce de belirttiğim gibi dock altında da silikon taban var; bu da, klavyeyi yerinden kaldırmadan kaydırırsanız ARX dock’unun da duruma göre açılıp kapanmasına sebebiyet veriyor Bu da, dock üzerinde herhangi bir cihaz varsa kullanım sıkıntısı yaratan bir unsur.

Tüm bunların yanı sıra Logitech’in, G710+’ın aksine bir USB bağlantısı sunmadığını belirtelim. Logitech G710+’taki gibi kullanımı aşırı zor bir yere konması yerine (ki bu USB, G710+’ın tek eksisidir) böyle bir kararın verilmesi daha bir mantıklı olmuş sanki. Yine de uzatma kablosuyla olsun, cihazı şarj etmek için microUSB uçlu kabloyla olsun işe yarıyordu epey. Bu bağlantıyı arayan G910 kullanıcıları olacaktır kuşkusuz.

logitech-g910-ceyda

KULLANIM
Teknik özelliklere de geleceğim de, şimdilik kendi deneyimlerimden gitmek istiyorum. Klavyeyi ilk, İstanbul’daki lansmanında denemiş ve o esnada çok da fazla bir fikir sahibi olamamıştım malum. Çok kısa süreliğine oturup biraz -yamulmuyorsam- Battlefield 4 oynamıştım. iPad mini’lere yüklü ARX uygulamasını kurcalamıştım hafiften vesaire.

Şimdiyse, çok daha fazla zaman geçirebildim G910’la. Ve söyleyecek pek çok sözüm var. Tasarımını baştan aşağı anlattık, şimdi sıra geldi kullanıma. Nasıl bir kullanımı olduğuna bakalım şimdi de ürünün. Burada, G710+’la birlikte yürütmek istiyorum olayı. Böylelikle Logitech ne almış, ne çıkarmış, neler eklemiş, neler götürmüş daha net görebileceğiz.

O zaman başlayalım hemen. Dilerseniz öncesinde kısaca teknik özellikleri yazalım:

Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 desteği,
505 x 243,5 x 35,5mm boyutlar,
1,5kg ağırlık,
1,8m kablo,
70 milyon tıklama ömrü sunan Romer-G meklanik anahtarlar,
Akıllı RGB aydınlatma,
113 anti-ghosting tuş,
9 adet programlanabilir G tuşu,
ARX Control Entegrasyonu,
Medya tuşları,
Küçük ve büyük olmak üzere iki adet bileklik/avuç içi desteği

fragtist-logitech-gaming-romer-g-keys

YENİ MEKANİK ANAHTARLAR: ROMER-G!
Bu klavye, Logitech’in kendi geliştirdiği ve adına da Romer-G dediği farklı mekanik anahtarlar kullanıyor. Peki bu anahtarlar, Logitech G710+’ın ardından Logitech G910’a neler katmış?

Birincisi, hız! Elbette çıplak elle algılayamayacağımız bir şekilde; ancak testler gösteriyor ki bu klavye, herhangi bir mekanik klavyeden %25 daha hızlı! Logitech’in deyimiyle “Zamanın en iyi oyun klavyesi!”. Dediğim gibi çıplak elle algılayamayacağımız, çıplak gözle göremeyeceğimiz bir hız farkı bu; o nedenle fazla yorum yapmak yersiz bu konuda.

Romer-G’nin getirdiği ikinci önemli özellik de, tuş başına tamı tamına 70 milyon basıma dayanıklı olması. G710+, diğer pek çok mekanik klavye gibi 50 milyonluk basıma dayanıklıydı. Son olarak klavyenin, neredeyse normal bir klavye kadar sessiz olduğunu belirtmeliyim. Ancak bu, mekanik klavye kullanmanın getirdiği keyfi bir nebze götürüyor (özellikle yazı yazarken). Bu keyiften bizi alıkoyan bir diğer unsur da, tuşların G710+’a göre biraz daha yumuşak olması. Elbette düz bir klavye kullanmadığınızı her an hissediyorsunuz; ancak Logitech G710+’ın verdiği hissiyatın daha iyi olduğunu da söylemeliyim burada. Her zaman söylüyorum, bir kez daha kendimi tekrarlamış olacağım belki; ancak bu da “zevkler ve renkler meselesi” aslında. Ha, hazır renk demişken…

1 2 3 4

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com