Kategoriler

Metro 2033’ün Yaratıcısı, Rusya Aleyhinde Konuştuğu İçin 8 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Metro 2033

Metro 2033‘ün yazarı ve yaratıcısı Dmitry Glukhovsky, ‘Rusya’daki sosyal medya aracılığıyla silahlı kuvvetler hakkında yanlış bilgi yaydığı’ gerekçesiyle sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rusya‘da Ukrayna‘nın işgali sonrasında, devletin söylemini itibarsızlaştıranların ‘yalan haber yaymak’ suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezasına izin veren bir yasa tasarısı kabul edilmişti. Metro 2033’ün yaratıcısı Dmitry Glukhovsky, ‘Rus askerlerinin Ukrayna’da evleri, okulları ve hastaneleri bombalamak, toplu katliamlar yapmak ve reşit olmayan Ukraynalı kız öğrencilere tecavüz etmek gibi suçlar işlediğine dair’ sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Ayrıca “Putin tarafından başlatılan savaşın her geçen gün daha korkunç ve insanlık dışı bir hal aldığını ve bu savaşın başlatılmasına neden olan bahanelerin giderek daha önemsiz ve sahte göründüğünü” paylaştığı için Haziran 2022’den bu yana Rusya İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde yer alan Glukhovsky, geçtiğimiz yılın Ekim ayında da ‘yabancı ajan’ olarak ilan edilmişti. Glukhovsky bu paylaşımları Rusya dışında yapmasına karşın yargılandı. Rusya Temmuz ayı başında Glukhovsky hakkında tutuklama emri çıkardı, oyun geliştiricisi son olarak da 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Alien, Dead by Daylight’a Geliyor

Görüntülenmeler:
111
İlgili etiketler:
· · · ·
İlgili Kategoriler
Haber
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com