Kategoriler

İptal Edilen Portal 64 Demake’in Yaratıcısı Nedenleri Anlattı

İptal Edilen Portal 64 Demake'in Yaratıcısı Nedenleri Anlattı

Programcı ve Nintendo Jedi James Lambert, son birkaç yılını Valve‘ın birinci şahıs bulmaca oyunu Portal‘ın Nintendo 64 için bir demake’i üzerinde çalışarak geçirdi. Ancak Portal 64, Valve‘in avukatlarının Lambert‘ten projeyi kaldırmasını istemesinin ardından iptal edildi.

Yayınladığı videoda Lambert bunu beklediğini ve proje için heyecanlanan insanların Valve’a kızmasını istemediğini açıkça belirtti. Lambert, ‘Onları hiç suçlamıyorum ve sizin de suçlamanız gerektiğini düşünmüyorum. Burada Valve’a kızmayın. Bu proje muhtemelen en başından beri iptal edilmeye mahkûmdu.’ dedi.

PC Gamer’ın haberine göre; Portal 64, resmi Nintendo 64 SDK‘sı olan Libultra ile yapılıyordu ve Lambert bunun Valve‘ın avukatları için bir engel teşkil ettiğini söylüyor. Açık kaynak alternatifi Libdragon‘a geçmeyi düşünmüş olsa da, bunun gerektireceği tüm çalışmaları yapmayı taahhüt etmesi pek mümkün değil.

Lambert, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bu işte geldiğim noktadan oldukça memnunum. Orijinal bir oyun yaratmayı ve bunu Nintendo 64 ve PC için aynı anda geliştirmeyi düşünüyorum. Bu şekilde N64’te çalışan ilginç bir proje olacak ama aynı zamanda bundan kolayca para kazanmanın ve oyunu satın alabilecek geniş bir kitleye sahip olmanın da bir yolunu bulmuş olacağım.’

James Lambert, YouTube kanalı için Nintendo 64‘ü hacklemekle ilgili videolar çekmeye devam etmeyi planlıyor ve konsol için yepyeni bir oyun geliştirmek de planlarına dahil. O oyunun ne olacağını da zamanı gelince öğreneceğiz.

ASUS ROG Yapay Zekalı Zephyrus Dizüstü Bilgisayarları Tanıttı

 

Görüntülenmeler:
331
İlgili etiketler:
· · · · · ·
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com