Kategoriler

Oyun Devi Embracer Group 3 Şirkete Bölünüyor

Oyun Devi Embracer Group 3 Şirkete Bölünüyor

Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) ve Tomb Raider gibi oyun serilerinin sahibi Embracer Group‘ta yeni bir yapılanma hayata geçiriliyor. Oyun devi, AAA oyunlarda, bağımsız ile mobil oyunlarda ve masaüstü oyunlarda ayrı ayrı uzmanlaşan üç şirket kuruyor.   Bunlar; Asmodee Group, Coffee Stain & Friends ve Middle-earth Enterprises & Friends olacak.

İsveç merkezli oyun holdingi Embracer Group, açıklamasına göre bu üç şirket, ayrı ve halka açık şirketler olacak. Ayrıca bu hamle her bir kuruluşun kendi temel stratejilerine daha iyi odaklanmasına ve mevcut ve yeni hissedarlar için daha farklı ve farklı öz sermaye hikayeleri sunmasına olanak tanıyacak.

Embracer Group’un kurucu ortağı ve CEO’su Lars Wingefors, ‘Üç bağımsız şirkete yönelik bu hamle, Embracer’ın girişimcileri ve yaratıcıları uzun vadeli bir zihniyetle destekleme vizyonunu pekiştiriyor. Bu sayede dünyanın dört bir yanındaki oyuncular ve hayranlar için unutulmaz deneyimler sunmaya devam edebilecekler.’ açıklamasında bulundu.

Tomb Raider ve Lord of the Rings gibi serilerin haklarını satın almasıyla tanınan Embracer Group, geçen yıl 2 milyar dolarlık bir ortaklık anlaşmasını kaybettiğinden beri agresif bir şekilde yeniden yapılanıyor. O zamandan beri şirket birçok proje ve stüdyoyu kapatan firma, dünya çapında çalışanlarını işten çıkardı ve Borderlands’in geliştiricisi Gearbox’ı üç yıl önce satın alındığında biçilen 1,3 milyar doların çok altında bir fiyata Take-Two’ya sattı.

Yeni Firmalar ve Oyunları

Middle-earth Enterprises & Friends: Bu şirket, Dead Island, Killing Floor, Kingdom Come Deliverance, Tomb Raider ve The Lord of the Rings IP’lerinin sahipliğini elinde tutacak olan ‘AAA oyun geliştirme ve yayıncılıkta yaratıcı bir güç merkezi’ olarak tanımlanıyor.

Asmodee Group: Masaüstü oyunların yayınlanması ve dağıtımına adanmış yeni bir kol. Mevcut oyunlar; Ticket to Ride, 7 Wonders, Azul, CATAN, Dobble ve Exploding Kittens gibi köklü oyunları içeriyor. Asmodee ayrıca The Lord of the Rings, Marvel, Game of Thrones ve Star Wars serilerine dayalı lisanslı masaüstü oyunlar da geliştirecek.

Coffee Stain & Friends: Bağımsız, orta ölçekli ve oynaması ücretsiz oyunlara odaklanacak ‘çeşitli bir oyun kuruluşu’ olarak tanımlanıyor. Bu yeni şirket altında yer alan oyunlar arasında Deep Rock Galactic, Goat Simulator, Satisfactory, Wreckfest, Teardown ve Valheim yer alıyor. Hisse listelerinin 2025 yılında kullanıma sunulması öngörülüyor.

Kingdom Come: Deliverance 2 Duyuruldu

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com