Oyun temelinde eğlenceli bir oyun, ancak iyi bir oyun mu tartışılır. Öncelikle söylemem gerekir ki oyun kısa, yani günümüz standartlarına göre bile kısa. Bölümlerin lineer yapısı dolayısıyla çok fazla araştırma yapmanız da gerektirmiyor, yeni yetenekler ve silahlar açmak için harcayacağınız ufak tefek ekstra DP puanı bulabiliyorsunuz sadece. Zaten bu tarz özelliklere oyunda ilerlerken de yeterince ulaşabildiğiniz için(dövüştükten sonra rakiplerimizin üstünden düşüyor, ulu orta her yerde bulunuyor, gizli saklı olanlar yalnızca puanların tuzu biberi), üstüne bir de silah ve özelliklerin hangilerini kullandığınızın o kadar da fark yaratmaması yüzünden çok fazla bir tekrar oynanabilirliğe sahip değil maalesef Deadpool.
Hikayesinin de ahım şahım olduğu söylenemez: Kendi oyununu yaptırmak isteyen Deadpool’un normal başlayan ve kontrolden çıkan hikayesi diyebiliriz kısaca. (Bence Deadpool’un dördüncü duvarı sürekli yıkışına selam duran, karaktere müthiş giden bir hikaye işte ama? -Can) Ancak gel gelelim ki oyun adeta interaktif bir Deadpool çizgiromanı/animasyonu. Oyunun her sahnesinde ayrı bir espri var – hatta bölümlerin bazı kısımları oynanış 2.plana atılarak güzel esprileri yapabilmek için tasarlanmış sadece.(Oyunun daha başında koltuktan kalktığınız için 2 tane achievement vermesi ve bununla dalga geçmesi de müthiş bir örnek bence. -Can) Bu noktada oyunu oynadığınız zaman kesinlikle ama kesinlikle eğleniyor, üzerine birkaç kahkaha patlatabiliyorsunuz. Örnek vermek istemiyorum ama resimlerin de arasında görebileceğiniz Wolverine’i ayılsın diye tokatladığımız sahne favorilerimdendi mesela.
Genellikle bu tarz oyunları (aslında oynayabildiğim her oyunu…) Dual Shock 3 ile oynadığımdan dolayı, oyunun kontrolleri hakkında herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Ancak klavye ve mouse ikilisinin kullanımı hakkında hoş şeyler duymadığımdan dolayı bakmayı ihmal etmedim. (O hoş olmayan şeyleri ben söyledim, itiraf ediyorum. -Can) Şunu söyleyebilirim ki iyi ki böyle oynamamışım. Tuşların yerleşiminin oldukça saçma olması bir yana ( WASD hareket, mouse’taki tuşlar silahla saldırı – buraya kadar normal, ancak , B ışınlanma, Q ve E saldırı biraz kafa karıştırmaya başlıyor) adeta oyunu oynarken akıcı bir şekilde hareketleri gerçekleştirebilmeyi değil, kafa karıştırmayı amaçlıyor. Örneğin oyun sırasında en çok elinizin altında olması gereken tuş ışınlanma tuşu. Aslında klasik dodge hareketi de olsa biraz daha gösterişli yapıyor bunu Deadpool. Ancak bu tuş aynı zamanda rakiplerin hareketlerini counterlamaya da yaradığından dolayı sürekli el altında olması ve ekranda ikonu çıktığı anda basılması gerekiyor. Oyunun kontrolleri gereği çok tuşlu mouse gereksinimleri arasına yazılabilir sanki.
Deadpool’u incelerken böyle bir konuya gireceğimi önceden söyleseler inanmazdım, ama oyunu oynarken aklıma birden bu soru geldi. Deadpool kadar sapkın bir karaktere ve onu taşıyabilecek kadar matrak bir oyuna bakarken böylesine ciddi tartışılması gereken bir konuyu derin bir şekilde açmak istemiyorum, ancak şunu söyleyebilirim ki Deadpool’u oynarken ben eğlendim. İyi bir oyun oynadığımdan ya da harika bir hikayeyle karşı karşıya olduğumdan dolayı olmadı bu, ama karakterin varlığından dolayıydı. Puanlama yapıyor olsaydık atmosfer puanını tavana dayayacağım bir oyun olsa da kendisi, fiyatıyla kıyaslayınca tam karşılığını veremiyor diyebiliriz.
Oyunu satın almak isterseniz Playstore’dan edinebilirsiniz.
1 2