Kategoriler

Pokemon: The Sword & The Shield İnceleme | Switch Aldıran Oyun!

Nintendo Switch’teki bu ilk ciddi Pokemon oyunu Sword and Shield için beklentiler tavandı. Bakalım bu beklentiler karşılanabilmiş mi.

Takım kuralım, ateşten olsun!

PSaS’te yanımızda, her pokemon oyununda olduğu gibi yine, altı adet pokemon taşıyabiliyor, dövüşlerde bunlar arasında hızla geçiş yapabiliyoruz. Kullanmadığımız pokemonları tutacağımız kutu (Box) da şehirlere emanet değil, bizzat yanımızda. İstediğimiz zaman çantadan çıkarıp ana envanterimize alıyor, seviye atlatıyoruz, stratejimizi duruma göre kuruyoruz. Bu gerçekten büyük bir zaman kazandırıyor. Oynanış mekaniğindeyse radikal bir değişim yok, yine sıra tabanlı olarak dövüşüyor, birbirinden farklı poketopuyla doğru pokemonu yakalamaya çalışıyoruz. Derdiniz oyundaki tüm pokemonları toplamaksa iyi bir takım kurmalısınız çünkü sonlara doğru pokemonların mensup oldukları türleri (ateş, su, çimen, elektrik vb.) göz önünde tutarak dövüşlere hakim olmanız gerekebiliyor ama sadece hikayeyi bitirip çıkacaksanız 1-2 iyi pokemonunuz olsa da pek zorlanmadan oyun bitiyor. Evet, Game Freak oldukça basit oynanan bir oyun yapmış çünkü neden yapmasın?! Sun and Moon’da olduğu gibi PSaS da yetişkinlerin zorlanmadan oynayacağı hatta yer yer sıkılacağı bir oyun olsa da genç oyuncuların zorlanmadan, eğlenerek oynayacağı; derinliği az ama yeterli bir oyun. Hangi pokemonun doğası nedir, artısı ve eksisi nedir; bunu da Pokedex köşesinden, az bir İngilizceniz olsa bile, öğrenebilirsiniz.

Dynamax sayesinde Pokemonunuzu büyük boy ister misiniz?

İşleri bir tık zorlaştırmak isteyeni ise oyun, Wild Area’ya davet ediyor. Oyunun hemen başında bu bölgeyi görüyorsunuz. Eğer Switch’i online tutuyorsanız burada diğer online trainer’ları görebiliyorsunuz. Kapışamasanız da etkileşime girebiliyor olmanız güzel. MMORPG bir Pokemon oyunun az çok nasıl hissettirebileceğini bu Wild Area’da görebilmeniz mümkün ama o kadar da heveslenmeyin! Bu bölge uçsuz bucaksız, üzerinde onlarca saat harcayacak derinliğe sahip değil. Oyunda toplam 8 Gym bulunuyor ve Gym’ler arası yolunuz sık sık Wild Area’ya düşüyor. Bu Gym’leri sırasıyla takip ederken ki gelişim süreciniz Wild Area’daki pokemonlara aslında yetiyor ve buraları temizlemek sadece bir görev aşkı ile yapılmaya başlanıyor. Bu bölgenin şöyle bir güzelliği var; Max Raid adındaki görevler toplam 4 kişilik takımlarla Dynamax olmuş -yani şekli değişmemiş ama büyümüş- pokemonlara karşı yapılıyor. Daha fazla HP’si olan, daha fazla hasar veren bu dev pokemonlara karşı oyun, üç online oyuncuyla kapışma fırsatı verdiğini söylese de o üç kişi (şu anda) asla bulunmuyor ve NPC üç karakter takımınıza atayıp bu kapışmalara giriyorsunuz. Bu Raid’lerin bazıları oyunun ilk safhasına göre geçmesi imkansız olsa da, doğru vakitte geri dönüp girdiğinizde oldukça kolay. Dynamax moduna siz de barınız dolunca geçebiliyorsunuz. Benzer güçteki pokemonunuzla üç tur boyunca şovunuzu yapabiliyorsunuz.

Yeni bir evrim aşaması; Gigantamax!

Bu modun daha görkemli haliyse Gigantamax oluyor. Her pokemonun bu güce erişimi yok ama bu özelliğe sahip pokemonlar devleştiğinde tasarımları da gerçekten değişiyor ve oyun bir tık daha keyifli hale geliyor (Charizard, Pikachu, Meowth, Gengar, Butterfree, Eevee, Drednaw bunlardan birkaçı). Wild Area’nın bir diğer önemi, bazı pokemonları sadece bu bölgede görebiliyor, mücadele edebiliyor ve yakalayabiliyorsunuz. Nintendo, bu bölgede bazı özel etkinlikler yapmayı planlıyor. Örneğin aralık ayında kısa bir süreliğine burada Gigantamax Snorlax dövüşü imkanı verecek. Oyunun suyunu sıkmaya oynayan bir oyuncunun bu bölgeden ayrılmayacağını düşünen geliştirici ekip, “kamp yapma” özelliğini de neyse ki burada hayata geçirmiş. Çadırınızı kuruyorsunuz, takımınızdaki pokemonları burada eğlendiriyor, dinlendiriyor, canını arttırabiliyorsunuz. Dilerseniz yemek yapıp ufaktan rol yapma moduna da girebilirsiniz. Yani can doldurmak için en yakın şehre yürüme derdine artık son (ki oyunun ilerleyen bölümlerinde bisiklete binebiliyor, Corviknight ile taksi uçuşları yapıp mesafeleri kısa sürede aşabiliyorsunuz). Online’sanız diğer online trainer’lar da kampınızı ziyaret edebiliyor, arkadaşlıklar kurulabiliyor.

Red Dead Redemption 2 PC İnceleme | Yılın PC Oyunu mu?

1 2 3

Görüntülenmeler:
312
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Konsol · Nintendo Switch · Oyun İnceleme
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com