Kategoriler

Asus H97-PRO GAMER Anakart İncelemesi

KİMLER ALMALI, KİMLER ALMAMALI
Peki bu anakartın her şeyi güllük gülistanlık mı? Tabi ki hayır. Eee, sorun nedir o zaman?

Aslında sorun değil de, kartın güdük kaldığı yerler var. H87 çipset ile neredeyse aynı olan H97, aslına bakarsanız Z97’den de pek farklı bir yerde durmuyor. Ancak kimi kullanıcıları bu karttan uzaklaştırabilecek iki temel farklılığı var: Birincisi, Z97’nin OC yeteneklerinden yoksun; ikincisi ise bu çipset, birden fazla ekran kartının verimli kullanımına elverişli değil. Çünkü PCIe 3.0 x16’nın bant genişliği, bir diğer slotla paylaşılmıyor (zaten kartta da sadece 1 adet PCI Express 3.0/2.0 x16 slotu mevcut gördüğünüz üzere).

Peki bu ne demek? Eğer OC kasmayacaksanız ve CrossFireX/SLI yapmayacaksanız (ki ikinci zaten olmuyor), Z97’ye ekstra para vermenize gerek yok. H97’nin RAID, Smart Response (SSD’nin önbellek olarak kullanılabilmesini sağlayan Intel hedesi), Smart Connect (bilgisayar uyku modundayken e-postaların alınmasını ve internet sitelerinin yenilenmesini sağlayan Intel hedesi) ve Rapid Start (bilgisayarın daha hızlı açılmasını sağlayan hede) teknolojilerine de desteği mevcut.

Tabi burada ROG anakartların, Gryphon’un, Sabertooth’ların vs. albenisi de önemli bir alış sebebi. Sahip oldukları ekstra özellikler, “havalı” ürünler olmaları vs., sizleri o tarafa da kaydırabilir. Ancak yukarıda da dediğim gibi, OC ve CrossFire/SLI’lı bir sistem kullanmayacaksanız H97 çipseti ve H97-PRO GAMER işinizi görecektir.

SONUÇ
Söyleyeceklerimizi söyledik, artık tercih sizin. Sisteminizi nasıl toplayacaksanız ona göre seçiminizi yapın arkadaşlar. Şimdiden hayırlı olsun! (:

FİYAT: Belli değil ama 400TL’nin altında olacaktır.

asus-h97-pro-fragtist-3

1 2 3 4

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com