Kategoriler

WD My Cloud NAS İncelemesi

TASARIM
Klasik WD tasarımına sahip ürün. Parlak beyaz kasa, desenli gri bir alt kısım ve mavi LED ihtiva ediyor üzerinde. Altında kaymaz ayakları var ve ön yüzü hariç üç tarafı havalandırma ızgaralarıyla kaplanmış.

Arka kısımda, bunun haricinde bir USB 3.0 portu, LAN bağlantı noktası ve güç girişi bulunuyor. Yatay kullanım için elverişli olmayan WD My Cloud, dikey kullanımda gayet sorunsuz bir şekilde ayakta duruyor.

Tasarım konusunda söyleyecek bir şey yok; ki tasarımı çok önemli de değil zaten. Ancak yine de masanızın üzerinde gayet hoş bir şekilde durduğunu söylemeliyim. O konuda herhangi bir sıkıntı çekmeyeceksiniz.

wd-my-cloud-fragtist-9

KURULUM VE KULLANIM
Ürünün kurulumu dehşet kolay. WD My Cloud’la birlikte kutudan çıkan adaptörünü ve ethernet kablosunu alıyoruz. Cihazı güce ve ağımıza bağlıyoruz. İlk açılışta pembemsi beyazla yanan ışığı parlak maviye dönünce, linkteki adrese giderek yazılımı indiriyor ve kuruyoruz. Tebrikler. Kurulum bitti.

Kullanım? Açıkçası o da oldukça basit. Çünkü az önce internetten indirdiğiniz yazılımı vasıtasıyla browser üzerinden ulaştığınız cihaz, koca koca ikonlara ve açıklamalara sahip (WD My Cloud Dashboard’dan bahsediyorum. Türkçe desteği de var bu arada). Burada cihaz hakkında her şeyi yapabiliyor, WD My Cloud’un durumuyla ilgili bilgi alabiliyoruz (ne kadar boş yer var, sıcaklık/sürücü/içerik durumu nedir vs). Tabi ki kullanıcılara, paylaşım dosyalarına da buradan erişebiliyor; kimin hangi paylaşıma ulaşabileceğinin ayarlamalarını da buradan yapabiliyoruz. Tabi ki parola koruması da mevcut. Tüm bunlar, dediğim gibi oldukça basit bir şekilde bir iki tıkla halledilebilen şeyler.

Buradan aygıt ve ağ hakkında tüm ayarlara, bulut erişimi ayarlarına ve Safepoint oluşturmaya da ulaşabiliyoruz. Safepoint, WD My Cloud’un arıza yaptığı durumlarda, içeriğin kurtarılmasını sağlayan bir -adı üstünde- güvenli nokta. Bunun için ağdan ya da cihazın arkasında bulunan USB girişinden bir cihaz seçmemiz gerekiyor.

Bildirim ekranı ve yardım sayfası da, burada bulabileceğiniz diğer sekmeler arasında. Yalnız ufak bir not eklemem gerek: Cihazın arayüzünde dolaşmak biraz yavaş. “Off, hadi be…” de dedirtiyor bazen. Ne diyelim, o kadar da olur herhalde.

1 2 3 4

Görüntülenmeler:
326
İlgili Kategoriler
Donanım · Donanım İnceleme · Masaüstü
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com