Android veya iOS fark etmez birçok tablet, hayatımızın bir parçası haline geldi. Bu yazımızda Android tabletinizde olması gereken 10 uygulamayı derledik.
6. SketchBook
Tablet ekranının en güzel avantajlarından biri elbette rahatça çizim yapabilmek. Bu konuda en büyük destekçimizse Autodesk firmasının güzide uygulaması SketchBook! 10’un üzerinde fırça seçeneği, 3 katmana kadar çizim desteği, basınç algılama sistemi ve daha birçok çizim aracıyla Sketchbook, tam bir boş zaman değerlendirme canavarı. Otobüste, vapurda, uçakta, tırda, dilediğiniz mekanda gönlünüzce çizim yapabilir, deviantART’ta paylaşabilirsiniz. Eğer “Bu bana yetmez!” diyorsanız 4.99$ karşılığında uygulamanın PRO sürümünü satın alabilir, 100’den fazla fırçaya, sınırsız katmanlara, detaylı seçim ve çizim araçlarına erişebilirsiniz.
7. Moon+ Reader
Yanınızda kitap taşımak istemiyorsunuz ama e-kitap okuyucunuz mu yok? Aynı anda birden fazla kitap okuyan ama hepsini yanına alamayanlardan mısınız? Takip ettiğiniz dergilerin sayısı çift hanelere mi çıktı? İşte tam bu noktada Moon+ Reader imdadımıza yetişiyor! E-kitap formatlarının hası epub başta olmak üzere 10’un üzerinde uzantı desteği, 24 farklı okuma aracı, gece/gündüz modu, sözlük ve çoklu dil desteği, 10’un üzerinde tema seçeneği ile Moon+ Reader okuma konusunda oldukça başarılı. Bunlara ek olarak bulut desteğiyle kitaplarınızı, dergilerinizi yedeklemek, cihazlarınız arası geçiş yapmak ve okumaya kaldığınız yerden devam etmek de mümkün. Bütün bu özelliklere ücretsiz olarak erişebileceğiniz gibi, reklamları kaldırmak, PDF’lerde değişiklik yapabilmek, ekstra tema seçeneklerine sahip olmak, yayınları şifrelemek, okuma istatistiklerinizi tutmak ve daha birçok kontrol aracına ulaşmak için 14.15 lira karşılığında PRO sürüme sahip olabilirsiniz. (Fakat ne bol fonksiyonlu uygulamaymış arkadaş, saya saya bitiremedik!)
8. CM Security
Hepimizin illa ki özel hayata saygısı olmayan birkaç arkadaşı vardır. Çalışma veya dinlenme sırasında ortada duran o devasa teknolojik aygıt elbet ki birileri tarafından kurcalanacaktır (Murphy Kanunları Madde 33). Peki, bir yandan tabletinizi istenmeyen bu kurcalamalardan korurken, bir yandan da tabletinizin ufak tefek bakımlarını yapabileceğinizi söylesem yardımı olur mu? CM Security, bu iki amacı başarılı bir şekilde tek potada eriten kullanışlı bir uygulama. Bu uygulama sayesinde, en ince ayrıntısına kadar cihazınızı şifreleyebilir, her uygulamaya farklı bir kilit atayabilir, tabletinizi izinsiz kurcalayanların görebilirsiniz. Uygulama kilitlemeye ek olarak, Ram temizleme, zararlı siteleri engelleme, virüs tarama gibi bakım ve koruma seçenekleri de tamamen ücretsiz CM Security’nin marifetleri arasında.
9. Photo Director
Kamera megapiksellerinin tek hanelere inmediği şu günlerde en az bir fotoğraf düzenleme uygulaması da olmazsa olmazımız. Photo Director, yüzlerce filtre ve efekt seçeneği, öge kaldırabilme özelliği ve birçok düzenleme aracıyla aklımıza gelen, bir daha da hiç çıkmayan, oldukça başarılı bir uygulama. Basit arayüzü ve kolay kullanımı ile 7’den 70’e herkese Instagram fenomeni(!) olma şansı veriyor. Ücretsiz sürüm çeşitleriyle yetinmek istemeyenler içinse 10.99’dan başlayan fiyatlarla birçok satılık efekt ve filtre bulunuyor.
10. Pocket
Zamanla dilimize yerleşen “Assolistler en son çıkar.” sözü neyse, bu uygulama da benim için o! Pocket, işe/okula giderken toplu taşıma kullananların, randevuya diye evden çıkıp 1 saat bankta konaklayanların, muhabbet ortamından sıkılıp sosyal medyada fink atanların, kısacası hepimizin uygulaması. Okuyanın dostu, bilginin elçisi, boş zamanların kurtarıcısı! Aslında uygulamanın üstlendiği misyon oldukça etkileyici olsa da yaptığı şey bir hayli basit; çevrimdışı yer imi oluşturmak. Dilediğiniz web sayfasını tek bir tıkla uygulamaya kaydedebiliyor, dilediğiniz zaman çevrimiçi veya çevrimdışı olarak erişebiliyorsunuz. Bu sayede “Zamanım yok.” bahanesiyle kaçırdığınız onlarca makaleyi, haberi, incelemeyi ve benzeri birçok içeriği tek bir tıkla kurtarabiliyorsunuz. Sayfa kaydına ek olarak resim ve video kaydetmek de uygulamanın özellikleri arasında. Üstelik bilgisayar başındayken bile içerik kaçırmak istemeyenler için, masaüstü tarayıcı entegresi de mevcut. Uygulamanın en güzel yanıysa tabii ki tüm bu fonksiyonlara tamamen ücretsiz sahip olmamız! “Yok, ben kaydettiğim sayfalara, yayından kaldırılsalar bile erişilebileyim, yanına bir de kullanışlı arama motoru alayım diyorsanız aylık 10.49 veya yıllık 24 lira karşılığında Premium üyeliği alabilirsiniz. (Evet, oldukça ilginç bir fiyat politikaları var!)
1 2