Snapdragon 820 ve Kryo CPU: Eş zamanlı, kişisel kullanıma bağlı CPU yönetimi!
Özel tasarlanan çekirdekler
Peki neden Snapdragon işlemciye özel bir CPU tasarlamak için zaman harcıyoruz? Bu sorunun yanıtı özel bir tasarım yaratmanın tüketicilerin ihtiyaçlarını performans ve pil ömründen fedakarlık yapmadan karşılamanın öneminde yatıyor. Yüksek performans genelde uzun pil ömrüyle çelişir ancak biz, Kryo’nun ilk neslinde tam da bu konuya odaklandık.
Kryo, en yeni 14nm FinFET teknolojisi ile üretiliyor ve 2.2 GHz hızlarına çıkabilecek şekilde tasarlanıyor. Kryo CPU ve Snapdragon 820 ile Snapdragon 810 işlemciye kıyasla 2 kat daha fazla performans ve 2 kat daha fazla enerji verimliliği bekleyebilirsiniz.
Snapdragon 820’nin diğer heterojen bileşenleriyle birlikte düşündüğümüzde, Kryo’nun kullanıcı deneyimi, inovasyon ve verimlilik alanlarında Snapdragon 820’yi Qualcomm’un bugüne kadar geliştirdiği en yenilikçi üst sınıf mobil işlemci yapan ana özelliklerden biri olduğunu görüyoruz. Snapdragon 820, düşük enerji tüketerek yüksek performans göstermeye odaklı tasarımı otomotiv ve diğer ticari uygulamalar içinde mükemmel bir seçim olacaktır.
Symphony Sistem Yöneticisi
Snapdragon 820 ve Kryo’nun yanı sıra Qualcomm Symphony Sistem Yöneticisini de sunuyoruz. Snapdragon 820’nin heterojen doğası gereği artan miktarda görev CPU, GPU ve DSP’nin yanı sıra Qualcomm Spectra kamera ISP’si gibi amaca yönelik özel bileşenler arasında paylaştırılıyor. Bunun anlamı doğru görevi doğru işlemcide çalıştırmanız ya da doğru görev için doğru işlemcileri düzgün bir biçimde bir araya getirmeniz durumunda daha da fazla sistem performansı ve enerji tasarrufu elde edebilecek olmanızdır.
Bazı işlemciler sistem yönetimlerini CPU çekirdekleriyle sınırlarken, Symphony yongadaki sistemin tamamını farklı konfigürasyonlarda yönetmek için tasarlanmış bulunuyor. Bu sayede işlemcilerin uzmanlaşmış çekirdeklerinin en verimli ve en etkili birleşimleri, görevi en hızlı biçimde sonuçlandıracak şekilde seçiliyor. Tüm bu süreçte en düşük seviyede enerji harcanıyor. Örneğin, bir kullanıcı fotoğraf çektiğinde, Symphony sistem talebine yanıt vererek doğru bileşenlerin ihtiyaç duyulan frekansta ve sürede çalıştırılmasını temin ediyor. Söz konusu bileşenlerin arasında CPU, Spectra ISP, Snapdragon Display Engine, GPU, GPS ve bellek sistemi yer alıyor.
Amaca yönelik tasarlanan bu süper güçler, kesin ve doğru sistem yönetimi ile bir araya geldiklerinde yepyeni seviyede bir verimlilik ve büyüleyici kullanıcı deneyimlerine ulaşmak hiç de zor olmuyor.
Snapdragon seviyeleri arttıkça performans ve hız seviyeleri de artıyor
Kryo, Snapdragon 820’nin heterojen hesaplama üçlemesinde Qualcomm Adreno 530 GPU ve Qualcomm Hexagon 680 DSP’nin ardından son önemli bileşen olma özelliğini taşıyor.
Sanal gerçeklik, yapay zeka ile görüş ve gelişmiş görüntülemenin de dahil olduğu, Snapdragon 820’nin desteklediği kullanım vakaları ve deneyimler konusunda daha fazla bilgi için bizleri takip etmeye devam edin. Özel mikro mimarinin ne olduğu ve neler yapabileceklerine dair aşağıdaki videoyu izlemeyi unutmayın: https://www.qualcomm.com/videos/custom-designed-cpus
-Basın Bülteni
1 2