DİĞER KULLANIM TECRÜBELERİ
Voyager Legend’ın üzerinde bulunan ses tuşuna bastığınızda pil ve bağlantı durumunu görebiliyoruz. Android’deki Find my Headset uygulaması sayesinde de kulaklığı bulamadığımız anda kulak tırmalayıcı bir ton yollamasını sağlayabiliyor, bu yolla kendisine ulaşabiliyoruz. Tabi pil durumunu da, Android 3.0 ve üzeri işletim sistemli cihazımızda bildirim ekranından takip etmek mümkün.
7-8 saate kadar konuşma, 11 güne kadar da bekleme süresi vadeden kulaklığın şarj aleti, gücünü prizden alabiliyor. Araç şarj aleti de kutuda mevcut, belirtelim. Şarj aleti, cihaza mıknatıslı bir bağlantıyla takılıyor. Böylece cihaz şarjdayken ve arama geldiğinde USB kablosunu çıkarmak için uğraşmıyorsunuz; kulaklığı çektiğiniz anda elinize geliyor. Bu bile oldukça ince düşünülmüş ve kullanım deneyimini artıran bir özellik.
Ses seviyesinin ayarlanması konusunda da bizleri bilgilendiren kulaklık, kardeşi gibi bu konuyu başından savmamış neyse ki. Ses ayarlama anahtarının kullanımı da rahat olsa da, tuş olsaymış belki daha kullanışlı olabilirmiş (ya da ben bir kusur bulmak için zorluyorum). Bluetooth 3.0 ve A2DP desteği bulunan kulaklığa, birden fazla cihaz bağlayabildiğinizi de belirtelim.
SONUÇ
Kulaklık hakkında söyleyeceğim en büyük övgü, tüm söylediklerini -gerçekten- eksiksiz bir şekilde yapabiliyor oluşu. Örneğin Marque 2 / M165, sesli komutlarda sınıfta kalmıştı; ancak Voyager Legend, her komutumuzu algılamayı başardı. Her kulağımıza taktığımızda çağrıyı cevapladı vesaire. Tasarımı, malzeme kalitesi, işçiliği nasılsa, özellikleri ve söyleminin içini doldurması da o kadar başarılı. Eksiğini bulamadık. Belki fiyatı biraz fazla gelebilir kimi kullanıcılara; ama bu özelliklere sahip bir ürün için normal diyebiliriz.
Fiyat: 195TL (KDV Dâhil)